Hassa Kaymakamı'nın kameralar önündeki şovu kötü bitti!

Yaşamını yitiren polis memurunun ailesine acı haberi kameralar önünde veren Kaymakam hakkında Davutoğlu soruşturma talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hassa Kaymakamı'nın kameralar önündeki şovu kötü bitti!

Hakkari’de PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu yaşamını yitiren polis memuru Mehmet Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine acı haber kameralar eşliğinde verildi. Haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi.



SOSYAL MEDYADA DA YAYINLAMIŞ!

Hassa Kaymakamı'nın kameralar önündeki şovu kötü bitti!
Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesine, şehit Mehmet Turhal’ın şehit haberi ‘Şehidimizin acı haberi, baba evinde yürekleri dağladı’ başlığıyla ve fotoğraf galerisiyle konuldu. Kaymakamlığın internet sitesinin yanında resmi twitter hesabından da şehit haberinin fotoğraflarıyla paylaşıldığı öğrenildi.



DAVUTOĞLU: KAYMAKAM HAKKINDA TALİMAT VERDİM



NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili olarak, "Şehit haberi verilmesi olabilecek en ağır sorumluluklardan birisi. Dünyada üç tur atsın desinler ama şehit cenazesinde yaralı annenin elinin öpülmesi zor bir görev diye. Bütün kamu görevlilerin bu zor görevi, en mahrem ketum şekilde vermeleri sonra da talimatlarını almaları lazım. Kaymakam ve vali haber vere bir postacı değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak sonra da emriniz nedir diye sormakla yükümlüdür. Bunu kabul etmek mümkün değil. soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim." açıklamasını yaptı.



SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI



Acı haberin henüz olaydan haberi olmayan aileye kameralar eşliğinde verilmesi  tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.



 İşte o tweetlerden bazıları:



Abdullah Çerkesoğlu: "Kaymakam olmuş ama insan olamamış. Herkes insan doğar ama insan kalamaz."



İzzet Çapa: "Kaymakam seni Allah ıslah etsin"



Fadime Özkan: Oğullarının şehit haberini anne babaya kameralar önünde veren kaymakam 1. derecede hatalı, düşüncesizlik etmiş, bunu yayınlamakta öyle"



Jeans Biri: "Kaymakam kameraları topluyor şov yapmak için şehit ailesine gidiyor yazık!"



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ

 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin