Hasan Cemal'den sert çıkış: 'Padişahım çok yaşa' tavrına demokrasilerde yer yoktur!

t24.com.tr yazarı, bugünkü köşesine Başbakan Erdoğan'ı ve demokrasiyi taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Cemal'den sert çıkış: 'Padişahım çok yaşa' tavrına demokrasilerde yer yoktur!

Hasan Cemal, t24.com.tr'deki köşe yazısında bugün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmenin 'darbecilik' sayıldığını Taha Akyol'dan örnek vererek kaleme aldı. İşte, Cemal'in köşe yazısı:



"'Padişahım çok yaşa’ tavrına demokrasilerde yer yoktur!



Darbeci, barış düşmanı, değişim karşıtı, komplocu diye damgalanmak istemiyorsan, Erdoğan’a toz kondurmayacaksın. Susup oturacaksın. “Ne güzel buyurdunuz, ne güzel yaptınız!” güzellemeleriyle gününü gün etmeye bakacaksın. Böyle bir tavır, “Padişahım çok yaşa!” tavrıdır ki, buna demokrasilerde yer yoktur.



Erdoğan ve yandaş dünyasında eleştirel sesleri susturmak için çakar almaz ‘komplekslendirme silahı’ çok sık kullanılıyor: Darbeci… Komplocu… Barış karşıtı… PKK muhibbi… Amerikancı… İsrail yanlısı, Siyonist… Bir anda bunlarla üzerine yürüyorlar. Hem ciddiyetten uzak, hem de inandırıcı değil. Unutmayın; sadece Kemalizm eleştirisiyle demokrat olunamıyor artık.



Taha Akyol dün Hürriyet’teki yazısında Başbakan Erdoğan’ı nazik bir dille uyarıyordu. Savrulmak başlığını taşıyan köşe yazısının giriş bölümü şöyle:



“Türkiye’de AK Parti, Mısır’da İhvan daha sert bir İslami çizgiye savrulur mu ya da savruluyor mu?



Bu, üzerinde durulması gereken bir konudur. On yıl önce ‘Milli Görüş gömleğini çıkardık’ diyen, Kahire konuşmasında Mısır’a laiklik tavsiye eden Erdoğan... Partisi için Müslüman demokrat kavramını bile reddedip muhafazakâr demokrat kavramını seçen Erdoğan ve tabii bütün AK Parti yöneticileri bu konuyu çok iyi düşünmeliler.



Elbette dindar bir Türk için Müslüman Kardeşler olayının duygusal yönü vardır, daha bir duygulu bakılması tabiidir.



Fakat AKP ile İhvan arasında ideolojik paralellik görüntüsü dünyada bir yerleşirse, bugünkü heyecan fırtınası geçtikten sonra, bu görüntüyü gidermek için iktidar çok çabalamak zorunda kalır. Erdoğan böyle bir ideolojik savrulmadan dikkatle sakınmalıdır.”



Evet, Taha Akyol’dan haklı ve yerinde bir uyarı…"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin