Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin kitaplarının satışı yasaklandı!

Mahkeme, üç kitap hakkında "dağıtımlarının ve satılmalarının yasaklanmasına" karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin kitaplarının satışı yasaklandı!

Gazeteciler Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari'nin Kürt sorunu hakkında yazdığı üç kitap hakkında, "şiddeti teşvik edecek şekilde terör örgütü propagandası, suç işlemek için tahrik, suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla toplatma kararı verilmişti. Avukatlar tarafından karara yapılan itiraz  sonuçlandı. Mahkeme, üç kitap hakkında "dağıtımlarının ve satılmalarının yasaklanmasına" karar verdi.



‘BU KİTAPLARI OKUYANLAR ŞİDDET EYLEMİ YAPABİLİR’    



İtirazı değerlendiren Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği, 24 Aralık 2015 tarihli kararında, “toplatma tabiri bakımından” itirazı kısmen kabul etti. “Toplatma tabirinin herhangi bir sonuç doğurmasının mümkün olmaması nedeniyle” kararı kaldırdı. Buna karşın “anılan suçları içerdikleri hususunda kuvvetli delil” bulunduğu gerekçesiyle üç kitap açısından “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulundukları an ve aşama itibariyle dağıtımlarının yapılmasının” ve “satışa sunulmalarının yasaklanmasına” karar verdi. Kararın gerekçesinde, her üç kitaptan alıntılar yapılarak, şu ifadeler kullanıldı:



“Üç kitabın da silahlı terör örgütünü övücü, örgüte sempati duyarak örgüt adına milli güvenliği, kamu düzenini, kamu güvenliğini, toprak bütünlüğünü bozacak içerikleri sahip olduğu, bu kitapları okuyanların PKK/KCK örgütünün faaliyetleri doğrultusunda şiddet ve tehdit içeren faaliyetlere girişebilecekleri, kitaplarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olan kişilerin birbirlerine karşı suç işlemelerine, kin ve düşmanlığa tahrik, nefret söylemi olabilecek söz ve fotoğraflar, övgüler bulunduğu, silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı...”



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin