Hapishane duvarlarını aştı, gazeteci meslektaşlarını unutmadı!

Yurt Gazetesi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Hapishane duvarlarını aştı, gazeteci meslektaşlarını unutmadı!

Ergenekon davası kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle Muğla Cezaevi’nde 6 ay tutuklu kaldıktan sonra kısa bir süre önce tahliye olan Yurt Gazetesi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.



Tutuklu gazetecilerin özgür kalması noktasında yürüttüğü mücadele nedeniyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atila Sertel’e özel teşekkürlerini ileten Yanardağ, “Basın meslek örgütlerinin gösterdiği dayanışma bu dönemde çok önemli bir rol oynadı. Sizin bu mücadelede özel bir rolünüz var. Bu duvarlar birlikte aşıldı” dedi.



Ergenekon Davası’nda askerlerin gösteremediği dayanışma ve mücadeleyi gazeteci meslek örgütlerinin başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyleyen Yanardağ, “Biz ne kadar yatarsak yatalım, bu sistemin, bu operasyonun başarısızlığa uğraması çok önemliydi. Ve öyle de oldu. Bunda meslek örgütlerinin yürüttüğü mücadele çok önemli bir rol oynadı. Sayın Atila Sertel’in ise bu süreçte çok özel bir rolü var. Kendisine ve başında olduğu meslek örgütlerine ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



'Yürütülmesi gereken bir mücadeleydi'



Merdan Yanardağ ile özgürlükte buluşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de, “Bu süreç zor ve kritik bir süreçti. Yürütülen mücadele mesleğimiz için, basın ve ifade özgürlüğü için yürütülmesi gereken bir mücadeleydi. Meslektaşlarımızın, arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.



Yurt Gazetesi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Yurt Gazetesi İzmir Temsilcisi Cihad Taysi ve gazetenin İzmir bürosu çalışanları ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, İGC Yönetim Kurulu üyesi Kenan Çimen de hazır bulundu.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin