Hanzade Doğan Boyner: Türkiye'nin Amazon'uyuz!

Doğan Boyner, Paris'te dünya devlerine seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Hanzade Doğan Boyner: Türkiye'nin Amazon'uyuz!

Avrupa ekonomisinin kalbi Paris’te CNIT‘de düzenlenen ve 1500’den fazla delegenin katıldığı, 'Dünya Perakende Kongresi’nde atıyor. Coca-Cola’dan, Tesco, Louis Vuitton, American Eagle, Google, E-bay, Carrefour, Facebook, Kingfisher ve Vente-privee.com’a kadar dünyanın önde gelen 150 firmasının katıldığı kongrenin tek Türk konuğu olan hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, dünya devleriyle yeni nesil ‘e-ticaret’in Türkiye ’deki gelişimi, sektörün mevcut hacmi ve büyüme potansiyeline ilişkin deneyimlerini paylaştı. 



Kozmetikten kitaba, küçük ev aletlerinden mobilyaya kadar 36 farklı kategoride ayda 1 milyon ürün sattıklarını belirten hepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Ürün çeşitliliği ve hizmet kalitesiyle Türkiye'nin Amazon’uyuz” dedi. 5 bini aşan tedarikçi ve 500 binden fazla ürün çeşidi ile hepsiburada.com’un dünyada çok az örneği olduğunu belirten Hanzade Doğan Boyner, Türkiye deneyimini şu sözlerle anlattı: 



"Türkiye geçtiğimiz 5 yılda ortalama yüzde 4 büyüdü. Kişi başına milli gelir 9 bin dolardan 11 bin dolara yükseldi. 75 milyon nüfusun yüzde 41'i, 25 yaşın altında. Bu oranla Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. E-ticaret’in Türkiye’deki toplam perakende sektörüne oranı sadece yüzde 1. Avrupa’da bu oran yüzde 5. Türkiye’de geleneksel alışveriş alışkanlığını terk eden gençler önümüzdeki 5 yıllık süreçte e-ticarette Avrupa seviyesini yakalayacak, hatta geçecektir. Bir başka deyişle geleceği biz, yani e-ticaret şekillendiriyor." 





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin