Hangi yaz dizisi yeni sezonda devam edecek?

Daha yaz ekranı yeni başlamışken MedyaTava editörü Ömer Üst, sezonda devam edecek diziyi açıklıyor!

Google Haberlere Abone ol
Hangi yaz dizisi yeni sezonda devam edecek?

Dolunay (Star), ikinci bölümüyle de reyting listelerinin zirvesinde yer aldı. Star’ın dizisi, ilk bölümde olduğu gibi tüm kategorilerde ilk sırada yer alırken, ilk bölümüme göre reyting oranlarını da arttırdı.



Dolunay; Total’de 6.51, AB’de 5.55 ve ABC1’de de 6.13 reyting aldı. Ayrıca, dizinin özet ve tekrar bölümü de reytinglerin zirvesinde yer alarak, tüm kategorilerde ilk üç sıra yeni bölüm, özet ve tekrar bölümün oldu.



Yağmur Ünal Dolunay’dan ayrıldı!



Dizinin dün yayınlanan ikinci bölümünde büyük bir sürpriz yaşandı. İlk kez MedyaTava’nın duyurduğu gibi, yapımcı Yağmur Ünal’ın ablası, dizide Zeynep karakterine hayat veren Irmak Ünal, Dolunay’dan ayrıldı. Zeynep (Irmak Ünal) ve eşi Demir (Mert Yavuzcan) geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatlarını kaybettiler.



Bu kaza ve yaşanan ölümler sonrası Zeynep ve Demir’in çocukları Bulut’un (Alihan Türkdemir) akıbeti, dizinin de seyrini değiştirecek. Dayısı Ferit (Can Yaman), şimdilik yeğenini alsa da, Bulut’un velayeti konusunda amcası ve halası ile ilerleyen bölümlerde sorun yaşayabilir elbette.



Yaşanan trafik kazası ve ölümler, Dolunay’ın ikinci bölümüne damga vurdu diyebiliriz. Bu noktada Bulut’un amcası Deniz karakterine hayat veren Hakan Kurtaş’a parantez açmamız gerek. Özellikle ağabeyi ve yengesinin ölüm haberini aldığı sahnede, harika bir performans sergiledi Kurtaş. Dizinin ikinci bölüm başarısında Hakan Kurtaş’ın da hakkını vermemiz lazım.



Dizinin bir diğer dikkat çeken ismi de Nazlı’nın (Özge Gürel) ev arkadaşı Fatoş’a hayat veren Öznur Serçeler oldu. Romantik komedi dizilerinde ‘komedi’ ağırlıklı olarak yan karakterler de oluyor. Öznur Serçeler de başarılı oyunculuğuyla diziye kahkaha katan isim oluyor.



Dolunay, bu reytinglerle yeni sezona şimdiden göz kırpıyor. Hatta iddia ediyoruz ki Star’ın Kiralık Aşk’tan sonra sezona tam gaz devem edecek iddialı ikinci projesi. Tek soru işareti, yaz dizileri yeni sezonda devam etme kararı aldıklarında yaşanan hikaye sorunu. Dolunay, bu sorunu yaşamazsa, uzun süre ekranda kalacak gibi görünüyor.



Salıyı Dolunay salladı. Peki diğer diziler ne yaptı?



Deli Gönül (FOX), ilk bölümde olduğu yine 21.00’de yayınlandı. Öncesinde de Şevkat Yerimdar’ın tekrar bölümü ekrana geldi. Ilk bölümde bu hamleden memnun kalmışlardı sanırım ama ikinci bölümde Dolunay’ın 20.00’de özetle başlayacağını hesaba katmamışlardı. İlk bölümde bu hamleden memnun kalmışlardı ancak Dolunay’ın 20.00’de özetle başlaması FOX'un planlarını bozdu.



Yaz sezonuna göre ağır bir konusu olan Deli Gönül, ilk bölümünde hikayenin büyük kısmını göstermişti. Açıkçası, ikinci bölüme çok bir şey bırakmayınca dizi; Total’de 2.85 reytingle 4, AB’de 2.47 reytingle 5 ve ABC1’de 2.70 reytingle 5’inci oldu. İlk bölüme göre reyting oranlarında da kayıp yaşadı Deli Gönül.



Kanal D’nin dizisi Adı Efsane, büyük kadro değişiminin ardından ikinci kez seyirci karşısına geldi. Total’de 1.96 reytingle 8, AB’de 2.19 reytingle 6 ve ABC1’de de 2.27 reytingle 7’nci oldu. Adı Efsane, yeni sezon ilk bölümüne göre Total’de küçük de olsa reyting kaybetse de, AB ve ABC1’de hafif de olsa bir yükseliş gösterdi.



Ömer ÜST

omer@omerust.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin