Hangi siyasi Cumhuriyet'in 100. yılını nasıl kutladı? İşte liderlerin ve siyasi isimlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı yurdun her köşesinde çeşitli etkinlikler organize edilerek kutlanmaya devam ediyor. Liderler de Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle sosyal medyada çeşitli mesajlar paylaştı. Devletin en üst kademesinden bakanlara, muhalefetten belediye başkanlarına kadar hangi isim Cumhuriyet'in 100. yılında hangi mesajı paylaştı?

Google Haberlere Abone ol
Hangi siyasi Cumhuriyet'in 100. yılını nasıl kutladı? İşte liderlerin ve siyasi isimlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz

"Cumhuriyet’in 100'üncü yılını kutlamanın gururunu gönülden paylaşıyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Birlik ve kardeşlik içinde nice senelere.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

"Cumhuriyetimiz 100, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 142 yaşında. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızdaki bütün kahramanları, kendini yeni devletimizin inşasına adayanları 29 Ekim 2023’te bir kez daha saygıyla, rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizi kuranlar, Cumhuriyetimiz yaşadıkça yaşayacak."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

"Bizlere düşen görev güzel Cumhuriyetimizi eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. İkinci Yüzyılda Hep Senin Yolunda. Yaşasın Cumhuriyet."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz. Aziz Atatürk’ün liderliğinde az zamanda çok büyük işler yapan milli mücadele kuşağı, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bir asır evvel cihana ilan ve ilam etmişlerdir. Cumhuriyet’in kuruluşu ve kurumsal içerik kazanması, aynı zamanda egemenliğin asıl ve asli sahibine aracısız geçişin de miladıdır. Geride kalan 100 yılın dikkatle muhasebesi yapıldığında görülecektir ki, Cumhuriyet hem fikir bazında hem de rejim ve idare şekli bakımından maşeri vicdanda kök salmıştır. Nitekim Cumhuriyet ilke ve hedefleriyle, halkın arzu ve amaçlarını taşıma ve temin etme niteliğiyle zorlu eşikleri aşmış, çetin imtihanlardan geçmiş, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle de gücüne güç eklemiştir.” 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

"Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılı. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum. Yeni yüzyılda ülkemizin daha güçlü, halkımızın daha müreffeh olacağı inancıyla milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."

Eski Savunma Bakanı Hulusi Akar

"Bu memleket de bizim, Bu bayrak da bizim, Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Bu tarih de bizim ! Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı ülküsüyle, Hep birlikte inançla, Tek yumruk, tek yürek NİCE YÜZYILLARA"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

"Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun"

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

"100 yıl önce tüm dünyaya verdiğimiz güçlü birlik, beraberlik ve bağımsızlık mesajının bugün de takipçisi olmaya devam ediyoruz."

MİT Başkanı İbrahim Kalın 

"Milli İstihbarat Teşkilatı olarak Kuvayımilliye ruhunu Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında yerli ve milli imkanlarımızı geliştirerek, kendine yeterlilik ilkesi temelinde ve dünyaya söyleyecek bir sözümüzün olduğunu bilerek yaşatmaya kararlıyız."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 

"Çok çetin dönemeçlerde, çok ağır bedellerle kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin katbekat üstüne çıkarmak azmimizle katettiğimiz her mesafe, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzla baş koyduğumuz istikbalimiz için yakılmış bir meşaledir."

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş 

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm halkımıza kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, İstiklal Harbimizi zaferle taçlandıran millî iradenin temsilcisi Büyük Millet Meclisimizde çalışmış tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye'yi kurabilmek için tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz.

Aziz milletimizin tam bağımsız Türkiye’nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı "sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin Yüzyılı ile taçlandırma gayreti içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda çok büyük mesafeler katederek geldiğimiz bu noktada hakkın, iyinin ve güzelin hâkim olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nice 100 yıllara."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

"Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyet'imizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin