Hangi kanalın genel müdürü Azerbaycan'dan ödülle dündü?

Ülkeden iki önemli ödülle dönen genel müdür, yeni kuracakları kanala da değindi.

Google Haberlere Abone ol
Hangi kanalın genel müdürü Azerbaycan'dan ödülle dündü?

Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e 'Fahri Doktora' unvanı verirken; Azerbaycan Basın Konseyi Başkanı, Uluslar arası Avrasya Araştırmaları Enstitüsü, Avrasya Basın Fonu gibi saygın sivil toplum örgütleri de, Şahin’e “Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü’ verdi. 



TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e 'fahri doktora' ünvanını takdim eden Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmad Veliyev, üniversitesindeki öğrencilerin TRT’deki büyük değişimi gerçekleştiren İbrahim Şahin’i tanıdığını belirterek "TRT ve özellikle de TRT AVAZ, Azerbaycan’ın sesi olmuştur. Azerbaycan Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde TRT’nin ve İbrahim Şahin’in büyük katkısı olmuştur. Kişiliği, eğitimi, mesleki geçmişi, akademik çalışmalarıyla İbrahim Şahin bizim için fahri doktorayı fazlasıyla hak etmiştir. Öğrencilerimiz ve hocalarımız Şahin’in çalışmalarını yakından takip etmektedir" dedi.



İbrahim Şahin’e Azerbaycan’da bulunan tüm basın örgütlerinin ortak kararıyla Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü verilmesiyle ilgili konuşan milletvekili Ganire Paşayeva, TRT’nin ve İbrahim Şahin’in sayesinde bugün Azerbaycan’ın hemen her güzelliği ve her acısının Türkiye’de bilindiğini belirterek  "İki ülkenin birbirini sadece sevmesi yetmiyor iki ülkenin birbirini tanıması ve işbirliği yapması gerekiyor. İşte bu noktada TRT Azerbaycan’ın tanıtılması ve acılarının paylaşılmasıyla ilgili o kadar çok yayın yaptığı ki; bu ödül fazlasıyla hak edildi. TRT son 11 yılda Azerbaycan ile ilgili olarak 13 bin haber yapmış bin tane haber program yapmış. Yine TRT AVAZ’da hergün 4 saat Azerbaycan Türkçesiyle yayın yapılıyor. Bunlar çok önemli. Biz İbrahim Şahin’den önce Türkiye’yi; Türkiye’de Azerbaycan’ı yeteri kadar tanımıyordu" dedi.



TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de, "Bir bürokratın Türkiye dışında ödül alması çok zordur diyerek", TRT yayınlarında Türk Dünyası’nın özel bir yeri olduğunu belirtti. 



Şahin Türk Dünyası Üstün Hizmet Ödülü gibi bir payenin kendisinin sorumluluklarını çok daha fazla arttıracağını da belirterek şunları söyledi: "Biz TRT AVAZ isminde bir kanal kurduk ve bu kanalda 13 farklı Türk dilinde yayın yapıyoruz. Kanal TRT’den ziyade Türk dünyasının ortak buluşma noktası oldu. Kanalın işletmecisi biz olsak da yayıncısı Türk Cumhuriyetleri… Azerbaycan ilgili olarak yüzlerce program yapmışız. Sadece AVAZ’da değil TRT’nin sahip olduğu 15 kanalın tamamında Türk dünyası özel olarak işleniyor. Hatta bazı dizi çekimlerimizi Azerbaycan’da yaptırdım. Türk Dünyası’nın acıları, sevinçleri bizim için önemlidir. Türk Dünyası’nın tüm dillerinde radyo yayınlarımız televizyon yayınlarımız var."



İbrahim Şahin ayrıca TRT’nin çok iddialı bir kanal kurmak üzere olduğunu belirterek "Türk’e Türk’ü elbette anlatacağız ama asıl hizmet yabancıya Türk’ü anlatmaktır. Bu yılın ortasına doğru çok iddialı bir kanal kuruyoruz. Dünya çapında yayın yapacak olan İngilizce kanalımız; dünyaya bizim sesimizi bizim gücümüzü bizim güzelliklerimizi anlatacak. Asıl başarı yabancıya kendimize anlatmaktır. Türk dünyasının yabancılara anlatılması ancak yabancıların diliyle olur" dedi








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin