Hangi İnsan Hakları? film festivali başlıyor

Documentarist ekibi tarafından düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, beşinci yılında.

Google Haberlere Abone ol
Hangi İnsan Hakları? film festivali başlıyor

DOCUMENTARIST ekibi tarafından düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, beşinci yılında. 14-18 Aralık 2013 tarihlerinde ana teması #direniş olarak belirlenen festivalde Gezi Parkı direnişi ile ilgili filmlere geniş bir bölüm var.



Bu seneki festival programında ayrıca "göçmenlik" ve "kadın hakları" temalı filmlere de yer verilecek.



Hafta boyunca bir çok yan etkinliğin gerçekleşeceği festivalde gösterimler SALT Beyoğlu, Aynalıgeçit Etkinlik Mekânı, Dutch Chapel, Tütün Depo'su ve Cezayir Salonu'nda.



Haftasonu boyunca sürecek Dijital Aktivizm Atölyesi'yle başlayacak festivalde saat 13.00'den itibaren Salt Beyoğlu ve Aynalı Geçit'te programdan filmler izlenebilir.



İşte haftasonu programında öne çıkanlar:



Marcel Ophüls'ün belgesel tarihinin klasikleri arasında sayılan Acı ve Merhamet'i (Le chagrin et la pitié, 1969) Cumartesi saat 13.00'de Salt Beyoğlu'nda.



Filmin gösterimi sonrasında Fransız eleştirmen Ophr Levy'nin, "Bellek Oluşturma ve Dönüştürme Sürecinde Belgeselin Rolü" isimli söyleşisi saat 16.00'da Cezayir Salonu'nda.



**Göç Hikâyeleri**



Türkiye, İspanya, Polonya ve İngiltere'de yaşayan genç medya sanatçılarının Remapping Europe "Yaratıcı Remix Atölyeleri" kapsamında hazırladıkları videolar 75 dakikalık bir seçkiyle festivalde. Remapping Europe Göç Hikâyeleri cumartesi saat 15.00'de Salt Beyoğlu'nda.



Tuncel Kurtiz'in anısına, ustanın 1978'de İsveç Televizyonu için yaptığı yaptığı ve Türkiye'de hiç gösterilmemiş olan E5: Ölüm Yolu adlı belgesel cumartesi saat 15.00'de Salt Beyoğlu'nda.



California'nın en güvenlikli hapishanelerinden biri olan New Folsom Hapishanesi'nden görüntüler eşliğinde mahkûmların dünyalarına tanık olduğumuz film Gece Uçarım (At Night I Fly) cumartesi günü saat 17.00'de Salt Beyoğlu'nda. Filminin yönetmeni Michel Wenzer'in de gösterimine katılacağı film 12 yılda çekilmiş, İsveç'ten En İyi Belgesel ödüllü.



**Gezi direnişine özel bölüm**



Cumartesi günü saat 17.00'de Aynalı Geçit'te Tomaş Doruşka ve Akile Nazlı Kaya'nın Çek Televizyonu için hazırladığı Ağaçlarla Başladı: Gezi Parkı'nda İsyan (It Started With Trees: Revolt in the Gezi Park) adlı filmin Türkiye'deki ilk gösterimi yapılacak.



Hemen ardından Fatih Pınar'ın Gezi'deki polis şiddetiyle ilgili olanlar başta olmak üzere toplumsal olaylara dair gerçekleştirdiği video-röportajlarının yer aldığı Fatih Pınar Kısaları seçkisi Aynalı Geçit'te.



Pek çok kısa filmin buluşacağı Gezi bölümünde, isyan sırasında medyanın tavrını ele alan ve Antalya'da Jüri Özel Ödülü kazanan Tornistan (Ayce Kartal) Cumartesi günü 17.00'de Salt Beyoğlu'nda. Ardından Gezi Kısaları saat 19.00'da yine Salt Beyoğlu'nda.





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin