Hangi ekrana kaç dakika bakıyoruz? İşte, yanıtı!

Ceyhun Özata, Türkiye'de bir kişinin günde kaç dakika ekrana baktığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hangi ekrana kaç dakika bakıyoruz? İşte, yanıtı!

Turkcell Superonline Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, Türkiye'de bir kişinin günlük ortalama 111 dakika televizyon, 109 dakika bilgisayar, 132 dakika akıllı telefon ve 39 dakikada tablet ekranına baktığının belirlendiğini söyledi.



Turkcell TV Plus uygulamasının tanıtımı için Adana'da düzenlenen toplantıda konuşan Ceyhun Özata, Millward Brown adlı şirket tarafından 2014'te yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Almanya'da bir kişinin günde ortalama 129 dakika televizyon izleyip 144 dakikasını akıllı telefona bakarak geçirdiğini aktaran Özata, "ABD'de ise bir kişi günde ortalama 147 dakika televizyon seyredip 151 dakika akıllı telefon ve 103 dakika bilgisayarla zaman geçiriyor. Çin, Brezilya, Rusya, Japonya, Güney Kore, İspanya ve İtalya'da da aşağı yukarı benzer sonuçlar ortaya çıkıyor" dedi.



'FAZLASI ZARAR'



Türkiye'deki internet kullanım ve televizyon izleme alışkanlığının sosyal ilişkileri olumsuz etkilediği yönündeki değerlendirmeyi de anımsatan Ceyhun Özata, "Antibiyotik bir ilaçtır. Dozunda kullanılırsa hastalığın tedavisinde fayda sağlar. Fazlası ise zararlıdır. İnternet kullanımı ve televizyon izlemek de böyledir" diye konuştu. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin