Hangi bakan Anadolu Ajansı'na işbirliği teklif etti?

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan bakan, ajansa ne teklifte bulundu?

Google Haberlere Abone ol
Hangi bakan Anadolu Ajansı'na işbirliği teklif etti?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,  Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olmasının ardından Anadolu Ajansı Haber Akademisi 'Foto Muhabirliği Eğitim Programı'na katılan kursiyerlerle bir araya geldi. Akademi kursiyerleriyle bir süre sohbet eden Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, medya sektörünün son yıllarda çok önemli bir hale geldiğini belirtti.



AA'nın sektörün ihtiyaçlarını giderebilme noktasında kurduğu Haber Akademisi ile önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Çelik, "Bu konularda sağlıklı bir şekilde temel eğitimlerin ve bilgilerin alınması çerçevesinde hem iş hem aş sahibi olma konusunda Anadolu Ajansının bu imkanları sunması önemli. Artık rastgele değil, gerçekten bir işi yapıyorsanız işin hakkını vererek ve bilerek yapılması gerekiyor. 'Bu fotoğraf işi çok basit, ben de yapabilirim' şeklinde değil de mutlaka ayrıntıları vardır, öğrenilmeli diye değerlendirilmelidir. Rahmetli Denktaş da fotoğrafa çok meraklıydı daha sonra elde ettiklerine baktığımız zaman süreç içerisinde neler ortaya koyduğunu görüyorsunuz. Sevmeniz güzel, bu mesleği severek yaparken kurallarına uygun yapmanız konusunda bu eğitimin de başarılı geçeceğine inanıyorum. Burası büyük bir müessese, büyük bir kurum; aynı zamanda büyük bir okul. Bu okulda büyükleriniz, abileriniz size bu imkanları sunmuş, siz de bunun kıymetini bilin. Bu alanda ülkemizin ve vatandaşların hizmetinde olmanızı temenni ediyorum" diye konuştu.



Bakan Çelik, AA Haber Akademisinin İşkur ile işbirliği yapması gerektiğine inandığını vurgulayarak, "Bu tür eğitimleri İşkur ile irtibat kurarak daha da yaygın hale getirebilirsiniz. Bizim de İşkur olarak çok ciddi desteğimiz olur daha yaygın bir mesleki eğitim, gerek maliyetler konusunda ders verecek öğreticilerin maliyetlerini kursiyerlerin gündelik harçlıklarını içeren alanlarda baya ciddi desteğimiz oluyor. Gençlerin bundan yararlandırılması konusunda biz bakanlık olarak emre amade olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.



Kurum ziyaretini tamamlayan Bakan Çelik, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ve AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ile Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil tarafından uğurlandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin