Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'e tahliye!

Oda TV davasında Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'e tahliye!

Oda TV davasında tutuklu yargılanan Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı tahliye edildi. Ergenekon davasından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçük ile Devrimci Karargah davasından 15 yıl ceza alan Avcı cezaevinden çıkamayacak.



İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen Oda TV davasında taleplerin ardından duruşma savcısına görüşü soruldu. Savcı Haluk Gedikli sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Verdiği aranın ardından kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’ın üzerlerine “atılı suçların vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu, sanık Yalçın Küçük’ün bu dosya kapsamında tutuklulukta geçirdiği süre, Sanık Avcı’ya atılı suçun niteliği ile bu dava kapsamında tutuklulukta geçirdiği süre fiilen işlem görmemiş olmasına karşın tutuklulukta geçirdiği süre, her iki sanığın başka dosyalardan halen hüküm özlü olarak tutuklu bulunmalarından ötürü tahliyelerine karar verilmesini hükmetti. Mahkemenin tahliye kararı ile birlikte 13 sanıklı dava tutuklu sanık kalmadı.



Ergenekon davasından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Küçük ile Devrimci Karargah davasından 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına yıl ceza alan Avcı cezaevinden çıkamayacak.



Öte yandan, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, CHP milletvekili Deniz Baykal’ın tanık olarak ifade vermesi için Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesi’ne talimat gönderildiğini belirtti. Başkan Ekinci talimat duruşmasının 19 Aralık’ta görüleceğini ifade etti. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin