Hamileliği kolaylaştıran iPhone uygulaması

Uygulama, kadınlara bugüne kadar rastlamadıkları bir hizmet sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Hamileliği kolaylaştıran iPhone uygulaması

Yeni hayata geçirilen Clue isimli iPhone uygulaması, kadınlara uygulama alanında bugüne kadar rastlamadıkları bir hizmet sunuyor. Uygulama, hamile kalmak isteyen kadınlara en uygun zamanı söylüyor.



Hamilelik için en uygun zamanın hesaplanması için ovuslasyon döneminin belirlenmesi gerekiyor. Ancak birçok kadın hamilelik için en uygun günleri belirleyebilmelerine yardımcı olacak araçlara sahip değil.



PayPal’ın kurucu ortaklarından Max Levchin, ‘kadınlar için sunulan hamilelik hizmetlerinin 15’inci yüzyıldan kaldığını’ belirterek kolları sıvadı ve Almanya’da ekibiyle beraber çalışmalara başladı.



Kadınların doğurganlık dönemini hesaplayabilmeleri için bilim insanları, doktorlar ve tasarımcıları Berlin'de bir araya getiren Levchin, Clue adı verilen bir uygulamayı geliştirdi.



APPSTORE’A GELİYOR



Levchin'in geliştirdiği ‘Glow’ adlı uygulamaya rakip olan bu yeni sistemde, kadınlar menstruasyon dönemleriyle ilgili bilgileri not ederek kendilerinin doğurganlık periyodunun neresinde olduklarını tespit ediyorlar. Menstruasyon bilgilerini analiz eden uygulama, hamile kalmak için en uygun zamanı gösteriyor. Haberin devamı için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin