Hamile Rus kadınların yaptıkları şaşırttı: Çılgıncaydı, önümde en az 8 hamile Rus kadın bekliyordu

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı yaklaşık bir yıldır sürüyor. Saval nedeniyle dünya genelinde tahıl, petrol ve doğalgaz krizi yaşandı. Rusya'da yaşayanlar da bu süreçte büyük sıkıntılar çekti. Ukraynalılar kadar olmasa da Ruslar da ülkelerini terk etmeye başladı. Hamile Rus kadınların tercihi Arjantin oldu. Ruslar Arjantin pasaportunun bulunmaz nimet olduğunu düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol
Hamile Rus kadınların yaptıkları şaşırttı: Çılgıncaydı, önümde en az 8 hamile Rus kadın bekliyordu

Guardian'da yer alan habere göre Rus kadınlar, çocukları Arjantin vatandaşı olabilsin diye doğurmak için Arjantin'i seçmeye başladı. 2023'te bu sayının 10 bine ulaşabileceği belirtiliyor.

Onlardan biri olan Moskovalı mücevher tasarımcısı Polina Cherepovitskaya, Arjantin'de doğum için geldiği hastanede karşılaştığı manzarayı şaşkınlıkla anlatıyor:

"Sırada önümde en az 8 hamile Rus kadın bekliyordu!"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kısa bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen Cherepovitskaya, sınırlar kapanmadan önce doğurabileceği bir yer aramaya başlamış. Sonunda Arjantin'de karar vermiş. Nedeni ise Arjantin'in ülkesinde doğan yabancı bebeklere vatandaşlık vermesi.

Cherepovitskaya da Arjantin pasaportunun oğluna birçok kapıyı açacağını düşünüyor.

Aslında Ruslar için doğum turizmi yeni bir şey değil. Öncesinde de birçok hamile kadın çocuklarının başka ülke vatandaşı olabilmesi için farklı ülkelere gidip doğum yapıyordu. Bu ülkelerin sayısı o zamanlar 80'di. Ancak Putin'in Ukrayna'yı işgal emir vermesinden sonra yaptırımlar nedeniyle gidebilecekleri pek yer kalmadı. Şimdilik Buenos Aires, Rusların doğum yapmak için tercih ettiği yer durumunda.

Doğum yapmak için Arjantin'e gelmek isteyen Rusların işini kolaylaştırmak için organizasyon yapan Eva Pekurova, gerekli belgeleri, konaklamayı, hastanede kalışları ayarlayıp işleri kolaylaştırıyor.

Hamile Rus kadınların yaptıkları şaşırttı: Çılgıncaydı, önümde en az 8 hamile Rus kadın bekliyordu

"ARJANTİN PASAPORTU BULUNMAZ NİMET"

Pekurova'ya göre Arjantin pasaportu, Ruslar için bulunmaz nimet. Öncelikle ABD'den uzun süreli vize almaları kolay. Dahası Avrupa Birliği, İngiltere ve Japonya'nın da içinde bulunduğu 171 bir ülkeye kısa süreli de olsa vizesiz seyahat edilebiliyor.

Pekurova da geçen yıl Buenos Aires'te doğum yapmış. Sonrasında da bu olumlu deneyimini bir seyahat işine çevirmiş.

Pekurova, "Oğluma Arjantin pasaportu vererek ona özgürlük verdim" diyor.

10 BİN DOLARA KADAR ÇIKIYOR

Ruslar, Arjantin'de doğurmak için bin 200 ila 10 bin dolar arasında bir ödeme yapıyor.

Öte yandan ülkeye gelen Ruslar'ın sayısının artmasıyla birlikte doğum kliniklerinde randevular da dolmuş. Mayıs 2023'ten önce randevu alabilmek neredeyse imkansız. Talep o kadar artmış ki hastanelerde artık Rusça anons da yapılıyor.

Hamile Rus kadınların yaptıkları şaşırttı: Çılgıncaydı, önümde en az 8 hamile Rus kadın bekliyordu - Resim : 2

Arjantin'de doğan bebekler ülke pasaportuna sahip olurken ebeveynleri de iki yıl içinde vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyor.

Sadece hamileler de değil, teknoloji endüstrisindeki birçok Rus da kariyerlerine devam edebilmek için Arjantin'in yolunu tutmuş durumda. Böyle hem işlerine devam edebiliyorlar hem de bir gün Putin tarafından savaşa çağrılmak endişesinden uzaklaşıyorlar.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin