Hamas müzik festivaline saldırmıştı! Kaçırdığı kadınlardan biri yardım istedi: Beni buradan çıkarın

Hamas, İsrail’in güneyinde yer alan bir çölde düzenlenen Supernova Festivali'ne saldırmış ve 260 kişiyi öldürmüştü. Zaten bu saldırı İsrail- Hamas çatışmasının başlangıcı olmuştu. Hamas'ın o festivalde yaklaşık 199 kişiyi de kaçırdığı düşünülüyor. Kaçırdıkları kişilerden biri olan 21 yaşındaki Mia Schem'in ise videosunu Telegram'da yayınladılar. Schem'in annesi Keren, "görüntüleri izleyene kadar kızlarının canlı olup olmadığını bilmediklerini" söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hamas müzik festivaline saldırmıştı! Kaçırdığı kadınlardan biri yardım istedi: Beni buradan çıkarın

Telegram'da yayınlanan 60 saniyelik klipte Mia Schem, kameraya Gazze'de olduğunu söylüyor ve kolundaki nedeniyle tıbbi bakım aldığını ifade ediyor. 

Jerusalem Post'un İbranice çevirisine göre genç kadın videoda Gazze'de üç saatlik bir ameliyat geçirdiğini söyledi.

Schem videoda şöyle konuştu: “Benimle ilgileniyorlar, ilaç veriyorlar, her şey yolunda. Sadece beni bir an önce anne babamın, kardeşlerimin yanına gitmek istiyorum. Beni mümkün olan en kısa sürede buradan çıkarın. Lütfen."

İsrail Savunma Kuvvetleri, Schem'in geçen hafta Hamas tarafından kaçırıldığını doğruladı. Askeri örgüt, Schem'in ailesiyle sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. New York Times'ın meta verileri üzerinde yaptığı analize göre Schem'in bazı görüntüleri en az altı gün önce çekildi

Anne Keren Schem, kızıyla en son Hamas'ın yaptığı saldırıdan bir gün önce konuştu. Bir daha kızının telefonuna ulaşamadı.

Aile, Schem'in eve getirilmesine diğer ülkelerin yardım edeceğini umuyor.

AİLEDEN AÇIKLAMA

Tel Aviv'de basın toplantısı düzenleyen Keren, videoda kızını görünce sevindiklerini ve kendisinin sevinçten çığlık attığını anlattı. Keren, "Kızımın eve dönmesini sağlamaları için dünyaya yalvarıyorum." dedi.

Mia'nın teyzesi Galit Schalfi, yeğenini canlı görmenin kendileri için çok büyük bir şey olduğunu ve serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

Yeğeninin vidoda "solgun ve korkmuş" göründüğünü dile getiren Schalfi, Gazze'deki tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması için imkanı olan herkesin kendilerine yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin