Hamas ABD'li anne ve kızı serbest bıraktı: Katar arabuluculuk çalışmasını yürüttü, gece geç saatlerde serbest kaldılar

İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde ellerinde yaklaşık 250 esir olduğunu açıklamıştı. Katar tarafından gece geç saatlere kadar yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonrası ABD vatandaşı olduğu öğrenilen anne ve kızı serbest bırakıldı. Hamas konuyla ilgili, "Bu gelişme dost Katar devleti ile kurulan işbirliği sayesinde mümkün olmuştur" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hamas ABD'li anne ve kızı serbest bıraktı: Katar arabuluculuk çalışmasını yürüttü, gece geç saatlerde serbest kaldılar

Hamas, dün gece geç saatlerde Katar’ın arabuluculuk çalışmasıyla anne ve kız olduğu belirtilen iki ABD vatandaşını serbest bıraktığını açıkladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Sözcüsü Ebu Ubeyde ise ellerinde 200-250 civarı esir olduğunu belirtmişti. iki kişinin salıverilmesi konusunda Hamas’tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"DOST KATAR DEVLETİ İLE İŞBİRLİĞİ..."

“Hamas'ın başta Mısır, Katar ve samimi ilişkiler içinde olduğu diğer ülkelerdeki kardeşlerimiz olmak üzere tüm arabuluculara verdiği taahhüt doğrultusunda, her ikisi de Amerikan vatandaşı olan bir kadın ve kızı bugün Gazze'de serbest bırakılmış ve ardından teslim edilmiştir.

Bu gelişme dost Katar devleti ile kurulan işbirliği sayesinde mümkün olmuştur.

Çeşitli arabulucularla işbirliğine dayalı bir yaklaşıma olan bağlılığımızın altını çizmek son derece önemlidir. Bu kararlılığımız, güvenlik koşulları elverdiğince yabancı uyruklu kişilerin geçici gözetim altında serbest bırakılması yönündeki kararımızı hayata geçirme çabalarımız sürerken de devam etmektedir.”

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin