Hamaney'in yeğeni dünyaya çağrı yaptı: İran ile tüm bağlarınızı kesin

İran’ın dini lideri Hamaney'in yeğeni Feride Muradhani, "Özgür ve demokratik ülkeler, İran'daki temsilcilerini sembolik olarak geri çekmeli ve bu vahşi rejimin temsilcilerini ülkelerinden sürmeli" mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Hamaney'in yeğeni dünyaya çağrı yaptı: İran ile tüm bağlarınızı kesin

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yeğeni Feride Muradhani, dünya liderlerine seslenen bir video yayımladı. Geçtiğimiz yıl, eski İran şahı Rıza Pehlevi’nin eşi Farah Diba’yı övdüğü için tutuklanan Muradhani, Tahran ile tüm bağları kesme çağrısında bulundu.

'BU REJİM, HİÇBİR KURALI DİNLEMİYOR'

Muradhani, "Özgür insanlar, hükümetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin" dedi.

"Bu rejim, temel aldığı hiçbir dini yükümlülüğü yerine getirmiyor. Gücü ve iktidarı elinde tutmak için hiçbir kuralı dinlemiyor” ifadelerini kullanan Muradhani, şöyle devam etti: "Özgür ve demokratik ülkeler, İran'daki temsilcilerini sembolik bir jest olarak geri çekmeli ve bu vahşi rejimin diplomatlarını sınırdışı etmeli."

Ayetullah Ali Hamaney'in kız kardeşinin kızı olan Farideh Moradkhani’nin  babası Ali Moradkhani Arangeh de siyasi duruşu nedeniyle yıllardır tecrit altındaydı ve bir süre önce vefat etmişti.

450 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı'nın paylaştığı bilgilere göre, hükümet karşıtı protestolarda 63'ü 18 yaş altı, 450 protestocu öldürüldü. Yaklaşık 18 bin protestocu da gözaltına alındı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin