Haluk Pekşen'in kızından o açıklama geldi! "Babam aşı değil yanlış tedavi yüzünden öldü". Acıbadem Sağlık Grubu'ndan açıklama: İnceleme başlatıldı

Eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen geçtiğimiz günlerde balık kılçığının yemek borusunu yırtmasıyla başlayan süreç nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ortaya bir çok asılsız iddia çıkmış, Haluk Pekşen'in Covid-19 ya da Covid-19 aşısı yüzünden öldüğü iddiaları yayılmıştı. Haluk Pekşen'in kızından iddialara yanıt olarak olay yaratacak bir açıklama geldi. Acıbadem Sağlık Grubu da iddialar üzerine inceleme başlattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Pekşen'in kızından o açıklama geldi! "Babam aşı değil yanlış tedavi yüzünden öldü". Acıbadem Sağlık Grubu'ndan açıklama: İnceleme başlatıldı

Yaşamını yitiren eski CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in kızı Ezgi Pekşen, babasının Covid-19 aşısı nedeniyle öldüğü iddialarına yanıt verdi. Ezgi Pekşen babasının yemek yedikten sonra rahatsızlandığını, gittikleri hastanede yanlış teşhis konulduğunu kaydetti.

Twitter hesabından asılsız iddiaları cevaplayan Ezgi Pekşen acı gerçeği de duyurmuş oldu. 

"Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına hayatımızın en acı günlerinden geçerken bu açıklamayı yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Kıymetli babam Haluk Pekşen ne zatürre ne Covid ne de aşı sebebiyle hayatını yitirmiştir.

"BİR TÜRLÜ TEŞHİS KOYAMADILAR"

15 Ağustos 2022 günü akşamı yemek yerken rahatsızlanması üzerine hastaneye gittik. “Göğsünde bir yanma hissettiğini, bu acının yemek esnasında başladığını” ifade etti. Yapılan tahlil sonucunda kan değerleri referans aralıkları içerisinde, ekg si de normal çıktı.

Ağrı kesici verip bizi eve gönderdiler. Babamın acısı tüm gece devam etti ve sabah erken saatte yeniden “beni hastaneye götürün” dedi, doktorlar yine herşeyin normal olduğunu belirtseler de babam hastaneye yatmak istedi.O gece tansiyonu yükselip alçalmaya ve ateşi çıkmaya başladı.

Çarşamba günü tüm değerleri yükselmişti, vücutta enfeksiyon oluşmuştu. Babamın sorumlu doktoru ne tuhaftır ki bir sözüm ona(!) gastrologtu. Covid, zatürre başlangıcı vs türlü tahminlerde bulunsalar da bir türlü teşhis koyamadılar.

"AKILLARINA ENDOSKOPİ YAPMAK GELMEDİ"

Babam belki anlayan çıkar diye odaya gelen tüm doktorlara “göğsümde yanma var yatınca artıyor, yemek yiyince artıyor. Reflüm var ondan olabilir mi” diye anlattı.Ama “ne olacak bu memleketin hali” diye babama dert yanan o kişilerin aklına “size bir endoskopi yapalım”demek gelmedi

Bir süre sonra “iyileştin” diye taburcu ettikleri babam daha da kötüleşti ve uçak ambulansla farklı bir hastaneye getirdik. Doktorlar yemek borusunun http://32.cm’nde kalp hizasında delik olduğunu fark ettiler ve babama sordular.

"BABAM YANLIŞ TEDAVİ YÜZÜNDEN ÖLDÜ"

Babam da balık yediği sırada fenalaştığını ve bunu ifade ettiğini söyledi. Ancak artık enfeksiyon kalp zarına yol yapmıştı, değerleri çok artmış ve uygulanan yanlış tedavi sebebiyle bağışıklık sistemi çökmüştü. Doktorlar ellerinden geleni yapsalar da 22 gün geçmişti.

Benim canım babam her zamanki gibi elinden gelen tüm mücadeleyi verdi ancak 1 ay dayanabildi. Yaşadığımız bu acıyı hazmedemiyoruz, yüreğimiz yanıyor. “Size anjiyo yapalım” demek yerine “size endoskopi yapalım” deseler şuan Haluk Pekşen aslanlar gibi yanımızda olacaktı"

 "İNCELEME BAŞLATILDI"

Acıbağdem Sağlık Grubu'ndan şu açıklama yapıldı:

15 Ağustos 2022 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanemizin Acil Servis’ine başvurmasıyla tedavi süreci başlayan ve sonrasında Ankara’ya sevk edilerek tedavisine devam edilen hastamız Sayın Haluk Pekşen’in hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

Sosyal medyada ve basında yer alan, merhum Haluk Pekşen’in kurumumuzdaki tedavi sürecine ilişkin iddialarla ilgili gerekli inceleme tarafımızca başlatılmıştır. Bu inceleme hızla gerçekleştirilip, sonuçları ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin