Haluk Dinçer, TÜSİAD Başkanlığı'yla ilgili iddialara cevap verdi!

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'ın sürpriz istifasının ardından adı başkanlık için anılan Haluk Dinçer iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Dinçer, TÜSİAD Başkanlığı'yla ilgili iddialara cevap verdi!

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer, "Bugün basın organlarında bilhassa sosyal medyada, internet, web sitelerinin bazılarında başkan olduğumla veyahut olacağımla ilgili bir takım haberler var. Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur" dedi.



Dinçer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarının, Muharrem Yılmaz'ın TÜSİAD Başkanlığından istifasına ilişkin sorularını cevapladı.



Bir gazetecinin, "TÜSİAD tarafından Yılmaz'ın istifasıyla ilgili açıklama yapılacak mı?" sorusu üzerine Dinçer, şunları kaydetti:



"Biz onunla ilgili bir açıklama daha doğrusu bir düzeltme yapmak istiyoruz. Esasında açıklama yapılacak bir durum yok. Sayın Başkanımız dün istifasını sunarken istifa nedenlerini zaten açıkladı. Biz de esasında sizlere süreçle ilgili bilgileri vermiştik. Ancak bugün basın organlarında bilhassa sosyal medyada, internet, web sitelerinin bazılarında başkan olduğumla veyahut olacağımla ilgili bir takım haberler var. Bunların hepsi yanlıştır, böyle bir şey yoktur."



Dinçer, TÜSİAD Başkanı'nın bir sonraki başkanı belirleyeceğini ve  genel kurula kadar görev yapacağını dile getirerek, "Kendi içinden herhangi bir yönetim kurulu üyesi tüzüğümüz gereği başkan olabilir. Bunu seçme yetkisi de şu andaki Yönetim Kurulu'ndadır" dedi.



Bir gazetecinin, "Bir isim telaffuz edildi mi, konuşuldu mu?" sorusuna Dinçer, "Bu bir süreç. Henüz Yönetim Kurulu bir karar vermemiş durumda. Arkadaşlarım zaten burada beraber, ben en kıdemli başkan yardımcısı olarak karşınızda bulunuyorum. Ama iki başkan yardımcısı arkadaşım biri solumda, biri sağımda Memduh bey ve Tayfun bey. Ama başkan yardımcısı olacak diye bir şart da yok tüzüğümüzde. Yönetim Kurulu üyelerinden herhangi birisi başkanımız istifa ettiği için başkan seçilecek Yönetim Kurulu tarafından. O da genel kurula kadar görev yapacak" karşılığını verdi. 



Haluk Dinçer, "Ne kadar süre içerisinde açıklanması planlanıyor?" sorusunu, "Bununla ilgili tüzükte belirlenmiş bir süre yok. Makul bir süre, herhalde bir hafta içerisinde böyle bir açıklama yapılmasını ümit ediyoruz" diye yanıtladı.



"Haberiniz var mıydı?" sorusuna ise Dinçer, "Bu ani bir karardı haberimiz yoktu" diye karşılık verdi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin