Haluk Bilginer’in o sözleri sosyal medya gündemine bomba gibi düştü!

Oyuncu Haluk Bilginer'in son röportajındaki açıklamaları sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol
Haluk Bilginer’in o sözleri sosyal medya gündemine bomba gibi düştü!

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer’in son röportajında yaptığı açıklamalar sosyal medyanın gündemine oturdu. ‘Erkeğin iktidarından nefret ediyorum, Tanrı diye bir şey varsa kadındır’ diyen Bilginer’e sosyal medyadan tepki yağdı.



HEP ERKEK CÜMLELERİ



Oyuncu Haluk Bilginer, “Tanrı diye bir şey varsa kadındır. Allah baba değil, Allah anadır o. Allah, baba olamaz. Niye toprak ana diyoruz da Allah ana demiyoruz. Hep erkek cümleleri bunlar” dedi. Bilginer, “İçinden insan çıkaran bir insanı erkek kavrayamaz. 14. yüzyılda kadınları niye yaktık, biz sizi niye yaktık, sizden korktuğumuz için” diye konuştu.



Cumhuriyet’ten Ceren Çıplak’a konuşan Haluk Bilginer, “Erkeğin iktidarından nefret ediyorum, korkmak ne kelime… Dünyanın bu gidişatından çok korkuyorum. Korkmamak aptallıktır, insan olan korkar. Erkeğin de rahmi olsaydı, doğurabilseydi bu dünya çok daha mutlu bir dünya olurdu, savaş falan olmazdı. Kadın doğurduğu için yaşamın değerini biliyor, erkek yaşamın değerini bilmiyor. Öldürmeyi kahramanlık sanıyor” dedi.



Bilginer'in bu açıklamaları sosyal medyada günün en çok tartışılan konusu oldu. Binlerce kullanıcı Haluk Bilginer'i eleştirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin