Halk TV’yi dünyaya anlattı

Makbule Cengiz Gezi Direnişi'ni Fransız gazeteciye anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV’yi dünyaya anlattı

Gezi parkı direnişini ilk günden bu yana takip eden, gezi parkı direnişinin sembol ismi olan, yaşananları canlı yayınlarla Halk Haber ekranlarından anlatan Halk Haber tv muhabiri Makbule Cengiz yaşadıklarını Fransız gazeteci Diana Jean'e anlattı. İngilizce ve Fransızca olarak yayınlanan işte o röportaj...



Halk Tv Turkiye’deki Gezi Parkı Direnişi olaylarını yayınlayan ilk kanal. Web üzerinden yaklaşık 60000 kişi şu an takip etmekte, Ülke çapındaki pek çok Türk tarafından an be an daha fazla seyredilmekte. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin özgür kanalı olarak tanındı. Makbule Cengiz İstanbul şubesindeki tek muhabir. Zaman azlığına rağmen bu röportajı bizimle yapmayı kabul etti.



Bize biraz Halk Tv’den bahsedebilir misiniz?



Halk Tv olayların en başından beri burada, hükümetin baskısına sessiz kalmayab ender kanallardan biri. Erdoğan’dan etkilenmiyoruz çünkü özgür bir kanalız. Şunu söyleyebilirim ki Halk Tv muhalif bir kanaldır. AKP tarafından konulmuş kurallar , iktidar partisinin diktatörlük kurallarıdır. İnsan haklarına saygıları yok, insanların yaşam biçimlerine karışıyorlar. Türkiye’de gerçek bir özgürlüğünüz yok. Hükümetin bildiği tek şey paraya para katmak. Halk Tv’nin misyonu İstanbul’dan ibaret olmadığımız ve ne olup bittiği hakkında herkesin bilgisi olması gerektiğidir. Politik ve Ekonomik sansür sebebiyle ana akım medyanın yapamadığını yapıyoruz.



Türk medyasının son günlerdeki olaylara bakışı hakkında ne düşünüyorsunuz?



Geçmiş 5 senede , hükümet ana akım medya üzerindeki baskıyı arttırdı. Ancak bazı Tv kanalları bunu değiştirmeye çalışıyor. Pek çok zorluğa rağmen, gerçek bu. Dün Ntv yöneticisi kendi kanalının haberleri yorumlamada yetersizliği için özür diledi. Ancak Cumartesiden beri buradaki kalabalık büyük tv kanallarına karşı öfkeli. NTV CNNTURK gibi. Çünkü insanlar biber gazına maruz kalırken Beşiktaşta, CNNTURK penguen belgeseli veriyordu. Ve şimdi insanlar çok sinirliler. Şimdilerde ben protestocularla röportaj yaparken insanlar Halk Tv’de çalışıp çalışmadığımı sormak ihtiyacı hissediyorlar. Hangi kanalla konuştuklarını bilmek bundan emin olmak istiyorlar. Eğer gazeteci halk tv’den değilse, kayda alınmak istemiyorlar. Ancak bu tip medyayı suçlamamak lazım. Onlar için de çok zor, dayanılmaz bir baskı altındalar.



Haberin devamı için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin