Halk TV'nin ödül törenine katılan Kılıçdaroğlu'ndan 'penguen' ayarı!

Kanalın ödül törenine katılan CHP lideri, medyanın durumunu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV'nin ödül törenine katılan Kılıçdaroğlu'ndan 'penguen' ayarı!

Halk TV ödül törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "24 kişi, 24 yiğit insan. Türkiye’nin gündemini değiştirdiler. 24 kişi, doğru dürüst yemek yemeden, doğru dürüst uyumadan yayın yaptılar. Sadece Türkiye’ye değil dünyaya seslerini duyurdular" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, WOW İstanbul Airport Hotel’de düzenlenen Halk TV’nin ödül törenine katıldı. Gecede sahneye davet edilen Kılıçdaroğlu, yıllar önce okuduğu bir kitabın giriş bölümünden verdiği örnekle sözlerine başladı. Kılıçdaoğlu, "Sanatın gücünü anlatan bir anekdotu sizinle paylaşmak isterim. Yıllar önce bir kitabın girişinde okumuştum, Alexandre Dumas ‘Üç Silahşor’unu yazıyor. Paris’te bir gazetede tefrika ediyorlar. İnsanlar sabah erken gazeteyi alıp romanın sonunu öğrenmek istiyorlar. Yaz geliyor, Dumas diyor ki, ‘Ben tatile çıkacağım.’ Diyorlar ki ‘Sen romanı bırakamazsın, yarın tatile de çıkamazsın, mutlaka bitirmen gerekiyor.’ ‘Tatile gideceğim’ diyor. Olay yargıya intikal ediyor. Yargıç diyor ki ‘Sen asla Parislileri bu romanın sonunu bitirmeden terk edemezsin, gidemezsin, tatil yapamazsın.’ Bunun üzerine Dumas geriye dönüyor, ‘Bana bir kağıt kalem getirin’ diyor ve getiriyorlar bir kağıt kalem. Roman kahramanının ismini yazıyor, ‘Ayakları titredi, yere düştü ve öldü, götürün yayınlayın’ diyor. ‘Roman bitti’ diyor. Bunun üzerine patron ‘Ama bunu böyle yapamazsın’ diyor, ‘Mümkün değil.’ Parisli bekliyor. Diyor ki ‘Ben size tatile çıkacağım dedim, siz izin vermediniz o zaman bitti.’ Sanatın gücü burada, sanatçının da gücü burada. Direnirse mutlaka kazanır. Direnirse özgürlüğü sağlar. Sanat bir toplumun yaşam kalitesini belirler. Eğer sanata önem vermezseniz bir toplum olarak yaşam kaliteniz her zaman sorgulanır. O nedenle sanat ve sanatçıyı yüceltmek her aydının mutlak görevidir. Biz sanatı ve sanatçıları çok seviyoruz. Onlar güzel eserler yaptılar ve keyifle dinliyoruz" diye konuştu.



Konuşmasında Gezi Parkı olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, yaptıkları yayınlar nedeniyle Halk TV çalışanlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, "24 kişi, 24 yiğit insan. Türkiye’nin gündemini değiştirdiler. 24 kişi doğru dürüst yemek yemeden, doğru dürüst uyumadan yayın yaptılar. Sadece Türkiye’ye değil dünyaya seslerini duyurdular. Yankılarını bütün dünya duydu. O nedenle en çok onları kutlamamız gereken bir gece. Gerçekten büyük emekler verdiler" diye konuştu.



Medyanın korktuğu için haberlere sansür uyguladığını iddia eden Kılıçdaroğlu, "Anlı şanlı medya korktu, penguen gösterdiler ama onlar yiğitçe durdular haberlerinin arkasında. Her zaman öyle olmaya çalışıyorlar. Onlar öyle olmaya devam ettikçe emin olun Türkiye’nin gücü arkanızda olacaktır. Hala birileri korkudan reklam vermiyor. İstedikleri kadar korksunlar, sonuçta halkın desteği olduğu müddetçe yolunuza devam edeceksiniz. Yolunuz aydınlık olsun, yolunuz demokrasi olsun, yolunuz özgürlük olsun, yolunuz gençlik olsun, yolunuz kadınlar olsun. Emin olun Türkiye arkanızda olacaktır" dedi.



Kılıçdaroğlu, daha sonra salondan ayrıldı. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin