Halk TV'de üst düzey deprem! İsmail Küçükkaya'nın FOX TV'den Halk TV'ye geçmesi kanalı karıştırdı. Gökmen Karadağ'ın istifasından sonra Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da bıraktı

Suat Toktaş, genel yayın yönetmenliğini yaptığı Halk Tv'den ayrıldığını yaptığı paylaşımla duyurdu. İsmail Küçükkaya'nın Halk'ye geçmesinin ardından başlayan gerginlikte peş peşe üst düzey istifalar yaşandı. Ünlü ekran yüzleri ise tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Gökmen Karadağ'ın ardından Suat Toktaş da istifa etti.

Google Haberlere Abone ol
Halk TV'de üst düzey deprem! İsmail Küçükkaya'nın FOX TV'den Halk TV'ye geçmesi kanalı karıştırdı. Gökmen Karadağ'ın istifasından sonra Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da bıraktı

İsmail Küçükkaya'nın FOX TV'de yıllardır yaptığı Çalar Saat Programını bırakarak Halk TV'ye geçmesi huzursuzluk yarattı. Küçükkaya'nın, Sezgin Baran Korkmaz ve Korkmaz Karaca ile yakınlığı ve görüntüleri ortaya çıkmıştı. Halk TV içerisinde hem Küçükkaya'ya verilen ücretin hem de SBK ve Korkmaz haklarında şaibe bulunan isimlerle olan ilişkilerinin kanal içerisinde tepkiyle karşılandığı iddia edilmişti. İlk tepki ve istifa ünlü ekran yüzü Gökmen Karadağ'dan gelmiş, Karadağ 'ilkesel duruş' diyerek istifasını duyurmuştu.Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu Twitter hesabından Karadağ'ı vazgeçirmeye çalışsa da Karadağ verdiği karardan geri dönmedi.

Halk TV içerisinde aldığı para olay olan Küçükkaya ilk programında, "Biz fakir bir kanalız, onu söyleyeyim. Hedefleri, hayaller, umutları olan; hepsinden daha önemlisi geleceği olan bir kanalız. İşte ben bu vizyon için geldim. Bu kadar birikimden sonra dedim ki… Yok kolay değil, uluslararası bir markanın kanalından gelmek. Öyle kolay bir şey değil." demişti.

Halk TV’de akşam haberlerini sunan İrfan Değirmenci, “Halk Tv'nin zenginliği, gazeteciliğin namusuna sahip çıkan basın emekçilerinin varlığıdır. Halk Tv'nin zenginliği ondan asla vazgeçmeyen, zor zamanlarında destek olan seyircisinin varlığıdır. Bu anlamda çok zengin bir kanaldır bu kanal. Parayla pulla ölçülemeyecek kadar zengin.” paylaşımıyla Küçükkaya’ya yanıt vermişti.

Medya Mahallesi programını sunan yılların gazetecisi Ayşenur Arslan'ın da Değirmenci'nin tweetini paylaşması dikkat çekmişti.

ÜST DÜZEY İSTİFA GELDİ

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da görevinden istifa ettiğini Twitter hesabından duyurdu. Toktaş yaptığı açıklamada istifa nedenine değinmedi. Toktaş şunları söyledi:

Halk TV ile buraya kadar.

Halk TV’nin ekran arkasındaki/önündeki fedakar emekçileriyle birlikte sayıca bizi üçe, dörde katlayan kanalları geçerek bayrağı 2,5 yılda zirveye diktik.

Yolun açık olsun Halk TV, yolunuz açık olsun can arkadaşlarım. Teşekkürler @cafermahiroglu.

Bir teşekkür de izleyicilerimize.

Meslek hayatımda gördüğüm en zinde, en sahiplenen, en denetleyen bir izleyici kitlesine hitap etmek hem zorlayıcı, hem öğreticiydi.

Bir teşekkür de izleyicilerimize.

Meslek hayatımda gördüğüm en zinde, en sahiplenen, en denetleyen bir izleyici kitlesine hitap etmek hem zorlayıcı, hem öğreticiydi.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu istifa ile ilgili Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

Kısa sürede birlikte çok iş başardık. Fiziken ayrılsa da fikren bizimledir... Yolun açık olsun dostum.

Kısa sürede birlikte çok iş başardık. Fiziken ayrılsa da fikren bizimledir... Yolun açık olsun dostum.@SuatToktas https://t.co/tfoRYreWTQ

Suat Toktaş Kimdir?

CNNTürk'te haber müdürlüğü, HaberTürk'te genel yayın yönetmenliği, Haber Global'de kurucu genel yayın yönetmenliği yapan Suat Toktaş, ayrılığının nedeniyle ilgili açıklama yapmadı.

Gazeteci, genel yayın yönetmeni. 1968 Elazığ doğumlu Suat Toktaş, 1988 yılında Ankara’da Günaydın Gazetesi’nde muhabir olarak mesleğe başladı. 3,5 yıllık yazılı basın deneyiminin ardından televizyon sektörüne geçti. HBB, Star, Kanal D, ATV ve BRT gibi kanallarda toplumsal olaylar, çalışma hayatı, siyaset ve Meclis muhabirliği, ardından editörlük yaptı.

1999 yılında CNN Türk’e geçen Suat Toktaş, kanalda önce Ankara, ardından İstanbul’da editörlük ve haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. 10 yıllık CNN Türk deneyiminin ardından Habertürk Televizyonu’na geçen Toktaş, 5 yıl boyunca haber merkezinin başındaydı.

Deneyimli televizyoncu, Habertürk’ten ayrıldıktan sonra Haber Global kanalını kurup, yayına geçirdikten sonra kanal ile yollarını ayırdı. Toktaş son olarak Youtube’dan yayın yapan Babıali TV’de günlük, TV 5 Televizyonu’nda ise haftalık siyasi tartışma programı yapıyordu.

Toktaş son olarak da Halk TV Genel Yayın Yönetmeni olmuştu.

GÖKMEN KARADAĞ KİMDİR?

Gökmen Karadağ 1970 yılında Erzincan'da dünyaya geldi. İzmir Fen Lisesi mezunu olan Karadağ, Boğaziçi Üiniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı. Aynı fakültede doktorasını yapan Karadağ, Eğitim Fakültesinde de pedagojik formasyon aldı.

Medya sektörünü HBB dış muhabirliği ile adım attı. Kanal 6, Star Tv, Kanal D gibi kanallarda görev aldı. Kariyerine TV8 ekranlarında devam eden Karadağ, kanal Acu Ilıcalı tarafından satın alınana kadar çalışmaya devam etti. 2020 yılında Halk TV'de moderatörlük yapmaya başladı.

GÖKMEN KARADAĞ HALK TV'DEN NEDEN AYRILDI?

Twitter hesabından açıklama yapan Karadağ, "Hoşça kal Halk TV ve teşekkürler. 5 yıllık bir ekran ayrılığından sonra müthiş bir dönüş yaşadım. Ancak buraya kadar sürdü. Bu ayrılık kanalın değil benim inisiyatifimdir. Tüm izleyenlere, yoldaşlık edenlere sonsuz teşekkürlerimle… Pazar Açıkça’da son kez buluşmak dileğiyle…" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama da, Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu'ndan geldi.

Mahiroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gökmen Karadağ, Halk TV'nin sadece programcısı değil; bel kemiğidir, Cafer Mahiroglu'nun yol arkadaşı ve kardeşidir. Özel sorunlarından dolayı aldığı kararlar elbette önemlidir ama Halk TV izleyicilerinin kanalda kalması konusundaki çağrılarını da dikkate alacağından hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

GÖKMEN KARADAĞ EVLİ Mİ?

Gökmen Karadağ 2007 yılında Deniz Yalçın ile evlendi. Çiftin 2 çocuğu bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin