halk TV sansürcülükle suçlandı, genel yayın yönetmeni açıklama yaptı

Kanalın genel yayın yönetmeni, 'sansür' iddialarına açıklık getirdi.

Google Haberlere Abone ol
halk TV sansürcülükle suçlandı, genel yayın yönetmeni açıklama yaptı

halk TV'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alındığı 'Yol Haritası' adlı programda Eren Erdem, Sinan Meydan ve Ceyda Karan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığını tartıştı.



Programa konuk olan tarihçi Sinan Meydan, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirince yayın kesildi.



Programdaki kesintinin ardından, halk TV'nin yayını sansürlediği yönünde haberler yapıldı.



halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, Facebook hesabından yaptığı açıklamada kesintinin teknik bir sorundan kaynaklandığını belirterek sansür iddialarını reddetti.



Aygün şu açıklamayı yaptı:



"küçük bir açıklama:



bu geceki yayını, yani 2 zıt görüşü canlı yayına bizzat sinan meydan ve eren erdem'den ben rica ettim... çünkü böyle bir iç tartışma var ve benim kendime özgü görüşüm olsa da bildiğiniz üzre, face ve twitter paylaşımlarımda da gördüğünüz üzre, haber değeri gördüğüm benim gibi düşünen-düşünmeyen her görüşü paylaşıyorum, halk tv'nin de olabildiğince bu objektifliği yakalamasına çalışıyoruz...



bu geceki yayın teknik bir arızadan ötürü geç başladı, keza teknik bir arızadan ötürü kesilmiş.. ama ısrarla sorun çözüldüğünde geri dönülüp devam edilmesini istedim, sanırım öyle oldu, ceyda büromuzdan çıkmışken ricamla geri döndürüldü, süre dolduğundan da anonsla mecburen kapatıldı..



maalesef dışarda bir davetteydim, ama asla bir programın sansürü vs sevmem, hayatım sansüre karşı çıkmakla geçti... izleyemediğim yayın sırasında gelen tepkilere rapmen yayına devam diye sürekli ekibimiz whatsapp'ladım..çalışanlar şahidimdir... ama ilahi bir teknik güce de gücüm yetmedi valla:))

gerçi biraz saygısızlıklar olmuş ama izlemeden yorum yapamıycam.. sadece şundan emin olun, biz de ötekileştirme yok.. sansür yok.. çünkü ekmel beye kaşı olanların da bizden, olmayanların da bizden olduğunun bilincindeyiz...:)) hepinizi öpüyorum bizim geminin yolcuları:))"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin