Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı

Büyükşehir belediyeleri ve Zonguldak'ta uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle gazeteler dağıtılamadı. Sözcü gazetesi ise İstanbul Halk Ekmek büfelerinde dağıtılarak okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı

Sözcü gazetesi maliyetini kendisi karşıladı. Bazı belediyelerin iş birliğiyle, evinden çıkamayan vatandaşlara gazetelerini ulaştırdı. Belediyeler, bu hizmeti eleştirenlere başlıktaki gibi seslendi ve ekledi: Amaç halkın habere kavuşması.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu bakkallar, marketler ve gazete bayileri kapalıydı. Gazeteler dağıtılamadı. İstanbul Halk Ekmek bayilerinde ise Sözcü gazetesi dağıtıldı.

‘ONLARA DA İZİN VERİRDİK'

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre belediyeler, amacın vatandaşların habere, gazeteye ulaşması olduğunu SÖZCÜ'ye ayrıcalık yapılmadığını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada “Gazete dağıtımı ile ilgili talep sadece SÖZCÜ'den geldi. ‘Gazeteyi Halk Ekmek büfelerine koyabilir miyiz?' denildi. İzin verdik. Başka bir gazeteden böyle bir talep gelse onlara da izin verirdik. Amaç vatandaşın gazeteye, habere ulaşması. Büfelerde gazeteler duruyor. Vatandaş Sözcü okumak istiyorsa alıyor, istemiyorsa almıyor” denildi.

‘HER GAZETEYİ DAĞITIYORUZ'

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bizden en çok talep edilen üç şey ilaç, ekmek ve gazete oldu. Her gazeteyi dağıtıyoruz, isteğe bağlı.

Vatandaş Sabah isterse, onu da götürüyoruz” dedi. İstanbul Avcılar Belediyesi, SÖZCÜ, BirGün, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinin talep doğrultusunda evden çıkamayan vatandaşlara ulaştırıldığı belirtti.

İŞTE DESTEK VEREN BELEDİYELER

HALK EKMEK BÜFELERİNE STANT

SÖZCÜ, Halk Ekmek büfelerine stant kurdu. Dileyen hem ekmeğini hem de ücretsiz olarak gazeteyi aldı. Vatandaşlar uygulamadan memnun kaldı.

Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı
SÖZCÜ EKİBİ KAPILARA BIRAKTI
Adana büromuzda görevli çalışanlar, sabah 6.30'da yollara düştü. Kentin ilçelerini dolaştı. gazeteyi okurların kapısına kadar ulaştırdı.

Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı - Resim : 2

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri, gazetenin okurlarına ücretsiz ulaşmasına destek verdi. Okurlar, “Gazetemize kavuştuk, iyi ki varsınız” dedi.

Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı - Resim : 3

SU VE EKMEKLE BİRLİKTE ULAŞTI
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda kentte ekmek ve su ile birlikte gazeteyi de dağıttı.

Halk Ekmek büfelerinde Sözcü dağıtımından sonra belediyelerden çağrı - Resim : 4

 ‘BİR EKMEK BİR DE SÖZCÜ İSTEDİLER'
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Talep halktan geldi. Bizden bir ekmek bir de SÖZCÜ istediler” dedi. 2 günde 4 bin gazete halka ulaştırıldı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Aydın'da Kuşadası ve Efeler belediyesi ekipleri de gazeteleri ekmekle birlikte halka dağıttı. SÖZCÜ okurları belediye çalışanlarına teşekkür etti.

FIRINLAR VE ECZANELERDE DAĞITILDI
SÖZCÜ ve KORKUSUZ gazeteleri, dün yine yasak kapsamına girmeyen fırınlar ve eczaneler aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

SÖZCÜ'YÜ ÜCRETSİZ DAĞITAN BELEDİYELER:
– İSTANBUL: Beşiktaş ve Avcılar belediyeleri, Halk Ekmek büfeleri.
– ANKARA: Yenimahalle ve Çankaya belediyeleri.
– İZMİR: Karşıyaka, Konak, Beydağı, Torbalı ve Gaziemir belediyeleri.
– ESKİŞEHİR: Büyükşehir Belediyesi.
– MUĞLA: Büyükşehir, Bodrum, Milas, Marmaris, Menteşe belediyeleri.
– AYDIN: Efeler ve Kuşadası belediyeleri.
SAMSUN: Atakum Belediyesi.
– ANTALYA: Konyaaltı Belediyesi.
– BALIKESİR: Edremit Belediyesi.
– DENİZLİ: Merkezefendi Belediyesi.
– MERSİN: Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi.
– ADANA: Büyükşehir Belediyesi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin