Halk ekmeğe zam gelecek mi? Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmek talimatı. Ekmek ne kadar satılmaya devam edecek?

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama'nın açıklamasına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmaması konusunda talimat verdi.

Google Haberlere Abone ol
Halk ekmeğe zam gelecek mi? Ekrem İmamoğlu'ndan halk ekmek talimatı. Ekmek ne kadar satılmaya devam edecek?

Kısa süre önce elektrik ve doğalgazda yaşanan zam, üretim maliyetlerini artırdı. Fırınların artan maliyeti ekmeğe de yansırsa diye düşünen vatandaşa Nama'dan açıklama geldi. 

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmaması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

2021 yılında 2,50 TL olan 210 gram ekmeğin fiyatı 2022 yılında 5 liraya yükselmiş, İBB’ye bağlı halk ekmek ise 250 gram ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkmıştı. Haber Global'de yer alan habere göre, Nama yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar ekmeğin 3 TL'den satılmaya devam edileceğini belirtti.

8 AĞUSTOS TARİHİNDE ZAMLANMIŞTI

Halk Ekmek 8 Ağustos tarihinde zamlanmıştı. O dönem zam açıklaması yapan İHE Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, halk ekmeğin bugün itibariyle 3 liradan satışa sunulduğunu bildirdi.

Vatandaşların anlayışına sığındıklarını belirten Nama, fiyat değişikliğiyle ilgili şunları söylemişti:

"Bugünden itibaren geçerli olmak üzere normal 259 gram ekmeği 3 TL’den satışa sunacağız. Yaklaşık 3 ya da 4 ay önce yapmamız gereken zammı yapmayarak yurttaşlarımızla dayanışmayı sürdürmek için zaman zaman maliyetin altında da ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz. Fakat bizden sonraki nesillerin de bu fabrikaları, bu üretim tesislerini teknolojik yenilemelerini yaparak ve büyüterek sürdürebilmeleri için bazen fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Elbette zam, denilince üzüldüğümüz bir husus. Burada yurttaşlarımızın anlayışına sığınıyoruz. Ancak şu da bilinmelidir ki piyasada 210 gramlık ekmek 5 TL, bizde 250 gramlık ekmek daha yeni 3 TL olacak. Halkımıza sağlıklı ekmeği ucuza ulaştırma çabamız hep devam edecek.”

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin