Halk Bankası hangi Hürriyet yazarına ajans yoluyla açıklama gönderdi?

Hürriyet yazarı bu açıklamayı köşesinde yayınladı...

Google Haberlere Abone ol
Halk Bankası hangi Hürriyet yazarına ajans yoluyla açıklama gönderdi?

Hürriyet gazetesinin ekonomi yazarlarından Erdal Sağlam, bugünkü köşesinde Halk Bankası'dan gelen açıklamayı yayınladı.



Sağlam, Perşembe günü kaleme aldığı yazısıyla ilgili gelen açıklamaya tepki gösterdi. Yazılarını yazarken bankaların itibarını konusunda çok hassas davrandığını belirten Sağlam; 'Bu özeni korumama rağmen Halk Bankası'ndan gelen açıklama hem üslup hem içerik olarak çok üzücü. Böyle bir açıklamayı kim yazdı, kim bunları bile bile menfaat için 'bu kadarı da ayıp' diye uyarmadı, kim onayladı, bilmiyorum. Açıklamanına sıl amacı nedir onu da bilmiyorum. Yazı da bir kez geçen banka ismi için, hem de doğrudan bir suçlama olmadığı halde gösterilen tepkinin asıl nedeni bu yazı olmasa gerek. Bankacılık kesimindeki herkesin bildiği, hem de adına söylenti diye verdiğim izlenimlerimin, aslında eksik ve yumuşak bir dille kaleme alındığı, bu işi bilenlerin malumudur. Ne olursa olsun yazmayın deniyorsa o bizim meslek anlayışımıza uymuyor. Yapılan yorum ve uyarıların haklılığını ise zaman ve okuyucu takdir edecektir' açıklamasıyla tepkisini gösterdi.



Halk Bankası'tan gelen açıklama da şöyle:



Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Erdal Sağlam'ın 3 Eylül 2015 tarihli makalesinde, bankamızın itibarına saldırılarda bulunduğu anlaşılmaktadır. 



Borsa da işlem gören ve milletimizin ekonomik değerlerinden biri olan bankamız hakkında hiçbir nesnel bilgi ve belgeye dayanılmaksızın, eski Türkiye alışkanlıklarıyla birtakım hayali şahısların ağzından, eleştiri sınırlarının ötesinde, tamamen zarar vermek kastıyla yazıldığı intibanı uyandıran bu beyanların, ciddi bir mecrada yer bulabilmesi gerçekten hayret-i mucip bir husustur.



Sözü edilen makalede; kamu bankalarının imkanlarının çok üstünde ve riskli krediler kullandırdığı, sorunlu kredilerine yeterince karşılık ayırmadığı ve bu şekilde sermaye yeterliliklerine yansıtılmadığı iddia edilmektedir. Hatta, bir iddiadan öte masa başında kugulanan bu beyanlar hayali şahısların ağzından gerçek bir bilgi gibi alel usul dile getirilmektedir.



...



Yazının devamını okumak için tıklayınız



Erdal Sağlam'ın 3 Eylül günü yazdığı yazısını okumak için tıklayınız



 



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin