Halk arasında çarpan balığı olarak bilinen 'trakonya', ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı hastanelik etti.

Tatilini Ege'de geçiren ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, halk arasında çarpan balığı olarak bilinen trakonya'nın kurbanı oldu... Ayağını trakonya'nın soktuğu Demirtaş, hastanelk oldu...

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Halk arasında çarpan balığı olarak bilinen 'trakonya', ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı hastanelik etti.

Ekonomist Özgür Demirtaş'ı, denizlerin engerek yılanı olarak bilinen trakonya balığı çarptı. Vücudunun üzerinde üç dikenli zehir bulunan çarpan balığı (trakonya) dikenlerini dışarıda bırakarak kumların altına saklandığı için görülmesi çok zordur. Tatilini Ege'de sürdüren ünlü ekonomist Demirtaş da, balığın üzerine basınca acı içinde kıvrandı.

Demirtaş yaşadıklarını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu...

"Sevgili Arkadaşlar: Ayağımı Trakonya Balığı soktu. Daha önce bu kadar acı duyduğumu hatırlamıyorum :-(( Çocukluğum da Ege’de geçti ama denizde hiç böyle bir şey başıma gelmemişti. Lütfen dikkat edin, ayağınıza plastik de olsa bir şey giyin. Gerçekten inanılmaz bir acıydı..."

Hemen hastanenein acil servise giden Demirtaş;
"Zehirden ötürü acı çok büyük oldu. Sağolsunlar doktor bey iğneleri çıkardı. Çok zehirli bir balıkmış. Acı dayanılmazdı. Sizler de dikkat edin lütfen... İnanın acı feci idi. Zehirden ötürü öyle bir acı oluyormuş" dedi...

Halk arasında çarpan balığı olarak bilinen 'trakonya', ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ı hastanelik etti.TRAKONYA ZEHİRİ NE YAPAR?

Trakonya, halk arasında Çarpan balığı Akdeniz, Marmara ve Ege denizlerinde yaşayan zehirli balık türüdür. Türkiye sularında çok fazla görülen bu balık türü bazı insanların dokunması ve teması halinde kalp krizi geçirmesine sebep olup ölümüne yol açabilecek derece toksin zehir salgılamaktadır.

En sığ sahillerden 150 metre derinliğe kadar dağılım gösterirler. Genel olarak yazın sığ yerlere, kışınsa derinlere çekilirler. Sahillere yaklaştıkları dönem, deniz faaliyetlerinin yoğun olduğu yaz dönemine rastladığından yüzücüler, dalıcılar ve balıkçılar için tehlike yaratırlar.

Bu balığın eti balığın zehir salgılaması ve balıkçılıkta yakalanması halinde risk arzetmesi nedeniyle tüketilmemekte ve ticari bir değer taşımamaktadır. Balık ölse bile zehiri hâlen aktif olup tehlike devam etmektedir.

 

Etiketler özgür demirtaş
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin