Halit Kıvanç: "Canlı yayına çıkarken ilk günkü gibi heyecanlanıyorum"

‘Vapurda Çay Simit Sohbet’ programının bu haftaki konuğu Halit Kıvanç oldu.

Google Haberlere Abone ol
Halit Kıvanç: "Canlı yayına çıkarken ilk günkü gibi heyecanlanıyorum"

Usta televizyon ve maç sunucusu Hait Kıvanç Pazar günleri TRT Türk ekranlarında yayınlanan "Vapurda Çay Simit Sohbet" programına konuk oldu.



Canlı yayına çıkmadan önce hala heyecanlandığını dile getiren Halit Kıvanç, meslek hayatına başladığı TRT'den insanlara seslenmenin de başka bir duygu olduğunu ifade etti.



İşte Kıvanç'ın açıklamalarının satır başları:



TRT’den seslenmek başka bir duygu



Gözümüzü ilk açınca nasıl ak, beyaz bir şey görüyorsak, bizde radyo-televizyon sektöründe gözümüzü ilk açtığımızda TRT’yi gördük, o yüzden TRT’den seslenmek ayrı bir mutluluk.



Fatih’te doğdum,ama Fenerbahçeliyim



‘’İstanbul’u fethettiklerinde Fatih Sultan Mehmet’e sormuşlar ‘Yeditepe’den hangisine sizin adınızı verelim?’ Fatih Sultan Mehmet: ’Yeditepe’ye yedi işkembe asın, hangisi en geç kokarsa ona adımı verin.’Bu hikayeden ötürü ben 80 yaşımda olmama rağmen hala 20 yaşında gibi hissediyor olmamı Fatih Sultan Mehmet’e borçluyum.’’



Kavgalar kaybedenlerden çıkıyor



Spor çok çabuk yayılan bir olgu. Futbolda, sporda kaybeden kızıyor, kaybedenlerden çıkıyor kavgalar. Tüm spor branşları içinde boks yapan arkadaşlar affetsin, pek kavgalı, dövüşlü müsabakaları seyretmem. Dizi seyrederim ama silahlı sahne gördüğüm an, o diziyi seyretmeyi bırakıyorum.



Politikayı sevmiyorum



İnsanları seviyorum.Demek ki,belli ediyorum ki insanlarca seviliyorum. Gözüne baka baka kazık atan esnafı sevmiyorum. Politikacıları sevmiyorum. Aynı gün içinde üç ana partiden teklif geldi. Ben o gece ağlayabilirdim. Ben bu kadar karaktersiz miyim dedim. Bir fikrim var, birine gidebilirim herhalde, dedim.



Hala ilk günkü gibi canlı yayına çıkmadan önce heycanlanıyorum



Bu öyle bir durum ki, hangi meslekte olursanız olun, her zaman ilk günkü heycanla yaparsınız işinizi, çünkü severek yapıyorsunuz.



Benim bindiğim hiç bir gemi batmadı



Çalıştığım hiç bir gazete batmadı. İlk çalıştığım kitap evi çok küçüktü ve çok büyük bir yayın evi oldu.



Mikrofonla 58.yılım



Evliliğimin 58.yılı. Kadıncağızın bana tahammülü sayesinde buralara geldik.En kutsal eş ve annedir eşim benim için.



Ben oldum demeyin



Gençler eğer bir meslek yapıyorsanız onu çok iyi yapmanın yöntemlerini bulun ve hiçbir zaman ‘ben oldum’demeyin, İnsan hayatının son anına kadar her şeyi öğrenir.



İlk 10’da ben yokum

Bana deseniz ki en iyi 10 spiker seçin, kendimi bu 10’a dahil etmem.

Hepsini kendimden iyi bulurum. Bunu yaparsanız belki o zaman o 10’a girersiniz.



Denize atsalar dahi konuşurum



Vapura attılar, burada da konuşmaya devam ediyorum. 2 yıl staj, 2 ay hakimlik, 3 davalık avukatlık yaptım. Beni konuşturmayan meslekte yapamayacağımı anladım, sunucu oldum.

 

Reklam aralarından şikayet etmem



Çünkü o reklam aralarında, kanallar arası yaptığım geçişler sayesinde bu programı buldum. Çok başarılı, güzel aynı zamanda enteresan bir program.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin