Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 6 şüpheli hakkında karar

KKTC'de öldürülen Halil Falyalı cinayetinde soruşturma sürüyor. Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık söylemez kardeşlerin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi tutuklama talebiyle, 3 şüpheliyi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. 8 şüpheliden aralarında Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 5 şüpheli çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 6 şüpheli hakkında karar

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ile 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. 8 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüphelilerin yaklaşık 8 saat süren ifadeleri 7 savcı tarafından alındı. Savcılıktaki işlemlerinin ardından Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanma talebiyle, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

 SÖYLEMEZ KARDEŞLER TUTUKLANDI

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Mustafa Söylemez, Mehmet Faysal Söylemez, Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik ve Ender Yıldız tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AZMETTİRİCİ OLDUĞU İDDİA EDİLEN AYAVEFE'DEN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan bazı internet haber sitelerinde Halil Falyalı cinayetini azmettirmekle suçlanan Yaşam Ayavefe'den konuya ilişkin ilk açıklama geldi.  Yaşam Ayavefe, azmettirici olduğuna dair çıkan haberlere, "Evimde otururken bu alakasız ve çirkin iddiaları okudum. Bir gazetecinin cinayetle ilgili benim adımı geçirmesi tamamen hedef şaşırtmadır. Yanlış bir algı yönetimidir. Konuyla ilgili şüphelilerin yakalanmış, ifadeleri alınmış ve adli süreç devam ederken böyle bir iddianın ortaya çıkması manidardır. Üstelik hakkımda söylenenlerde büyük bilgi eksikliği var. Kamuoyunu yanıltmak için yapıldığı çok açık. Benim İranlı olduğum söyleniyor ancak ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Mersinliyim. Hayatımda İran ile hiçbir alakam olmadı, ailemde İranlı biriyle bağı olan tek bir insan bile yok. Kırmızı bülten iddiaları da yalan ve iftira. Bunu teyit edecek merciler olduğu halde, araştırmadan, sorgusuz sualsiz Interpol tarafından arandığımı söylemek de tam bir akıl tutulmasıdır. Bunu iddia edenlerin de yayınlayanların da Interpol'den bilgi almasını, bunu yapacak yetkinlikleri yoksa da Interpol'ün sitesine girerek arananlar listesine bakmasını tavsiye edebilirim." Ayavefe'nin avukatları da konuyla alakalı iddialarda bulunan, hedef gösteren ve bunun yayılmasını sağlayan herkesle ilgili hukuki süreci başlattıklarını açıkladı." diye yanıt verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin