Halife Hafter, Libya başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu

Libya'daki iki yönetimden Tobruk'takinin askeri kanadını oluşturan Libya Ulusal Ordusu'nun komutanı Halife Hafter, askeri görevlerini askıya alması sonrası, 24 Aralık başkanlık ve meclis seçimleri için adaylık başvurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Halife Hafter, Libya başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu

İlkin Al Arabiya kanalı, Libya Ulusal Ordusu'nun komutanı Halife Hafter'in 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlere devlet başkanlığı aday adayı olarak kaydolmak için belgelerini teslim ettiğini duyurdu.

Ardından Libya televizyonuna konuşan Hafter, "Başkanlık seçimlerinde adaylığımı ilan ediyorum, bunu iktidar peşinde olduğum için değil, halkımızı zafere, ilerlemeye ve refaha götürmek istediğim için yapıyorum" dedi.

Sputnik'in haberine göre, Libya'da 2011 yılında NATO destekli bir operasyonla devrilen ve linç edilerek öldürülen 41 yıllık lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam da 14 Kasım'da başkanlık seçimleri için adaylık başvurusunda bulunmuştu.

Libya Askeri Başsavcılığı ise Yüksek Seçim Komisyonu’ndan, Halife Hafter ve Seyfülislam Kaddafi’ye isnat edilen suçlar hakkında soruşturma tamamlanana kadar başkanlık seçimleriyle ilgili adaylık işlemlerinin durdurulmasını talep etmişti.

 

Etiketler Libya
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin