Haliç'teki saldırının detaylarını tv100 yazdı: Saldırganlar daha önce de benzer bir olaya karışmış ancak tutuklanmamış

İstanbul güne Haliç Köprüsü’nde düzenlenen silahlı saldırı ile uyandı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti bir kişi de yaralandı. tv100 saldırının detaylarını haberleştirdi. Buna göre saldırıyı gerçekleştiren şahısların ilk vukuatı bu değil. Daha önce de benzer bir saldırıya karışan şüpheliler tutuklanmak yerine ev hapsine alınmış.

Google Haberlere Abone ol
Haliç'teki saldırının detaylarını tv100 yazdı: Saldırganlar daha önce de benzer bir olaya karışmış ancak tutuklanmamış

İstanbul'un en önemli noktalarından biri olan Haliç Köprüsü'nde sabah saatlerinde bir otomobile yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıya uğrayan ve içinde 3 kişinin olduğu öğrenilen 09 AGM 821 plakalı otomobilden de diğer araca silahla karşılık verildi.

Saldırıya uğrayan otomobil bariyerlere çarparak durabildi. Çatışma sonucunda 09 AGM 821 plakalı otomobilde, arka koltukta oturan bir kişi hayatını kaybederken, şoförün yanındaki koltukta oturan kişi yaralandı. Şoförün ise otomobili bırakarak kaçtığı belirtildi. Yaralanan kişi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

41 KOVAN TESPİT EDİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren kişiler de otomobili yaklaşık 50 metre ileride bırakarak kaçtı. Öte yandan olay yerinde 41 kovan tespit edildi. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

TUTUKLAMA OLSAYDI BUGÜNKÜ SALDIRI YAŞANMAYACAKTI

tv100 olayı gerçekleştiren şahısların daha önce de sokak ortasında husumetlilerine kurşun yağdırdıkları Kağıthane'deki bir olayda yoldan geçen suçsuz Kuran Kursu hocasını öldürdükleri ve tutuklanmak yerine ev hapsine alındıkları bilgisine ulaştı.

Haliç'teki saldırının detaylarını tv100 yazdı: Saldırganlar daha önce de benzer bir olaya karışmış ancak tutuklanmamış

Kağıthane’deki saldırıyı gerçekleştiren Mustafa K., Özgür Y. ve Doğukan K.’nın bugünkü saldırıyı gerçekleştiren isimler olduğu ortaya çıktı.

Olay şöyle gelişti;

Zanlılar, İstanbul Kağıthane Hamidiye Mahallesi’nde bir otomobilden sokakta bekleyen insanların üzerine ateş açtı. Daha sonra kahvehaneye giren şahıslar burada da art arda ateş açtılar. Saldırıda bir Kuran Kursu hocası hayatını kaybederken bir kişi de ayaklarından yaralandı.

POLİS YAKALADI MAHKEME BIRAKTI

Polis kısa sürede saldırganları tespit edip gözaltına aldı. Yakalanan şahısların sabıka kaydının oldukça kabarık olduğu ortaya çıktı. İşlemleri tamamlanan saldırganlar çıkarıldıkları mahkeme tarafından ev hapsi verilerek serbest bırakıldı.

Bir üst mahkeme karara itiraz ederek 3 zanlının tutuklanmasını talep etti. Adliye tekrar emniyete yazı yazarak şahısların yakalanmasını istedi. Ancak ev hapsi alan şahıslar verdikleri adreste bulunamadılar. Öyle bir adresin olmadığını belirleyen polisler uzun çalışma sonucu Mustafa K.’yı tekrar yakaladı.

Zanlı tekrar hakim karşısına çıkıp ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen Mustafa K. suçu diğer zanlılara attı. Cezaevine gitmesi gereken zanlı tekrar ev hapsine çarptırılarak serbest kaldı. Yapılan çalışmalarda zanlıların verdikleri adreslerin sahte olduğu, askeri alanları adres olarak verdikleri belirlendi.

Hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılan zanlıları polis here yerde aranıyor.

Kaynak: tv100.com
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin