Hakkari'deki skandal dava bugün görüldü. 11 yaşındaki çocuğu istismar etmişlerdi. Tüm köy bilip de sustu. Mahkeme beraat kararı verdi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 yaşındaki Esra'yı istismar eden ve intihar etmesine sebep olan 3 failin yargılandığı dava bugün Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma sonucunda mahkeme heyeti delil yetersizligi ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini gerekçe göstererek sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Hakkari'deki skandal dava bugün görüldü. 11 yaşındaki çocuğu istismar etmişlerdi. Tüm köy bilip de sustu. Mahkeme beraat kararı verdi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı köyünde yaşayan 11 yaşındaki Esra Yücel, 2016 yılında çöp atmak için dışarı çıktığında Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler tarafından istismara uğradı. İstismar anını kamerayla görüntüleyen failler, Esra Yücel’i olayı kimseye anlatmaması için ölümle ve görüntüleri yaymakla tehdit etti.

Daha sonra failler tarafından uçurumdan atılan Esra Yücel, bir sonraki gün köylüler tarafından bulunarak hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede alınan ilk ifadesinde istismarı anlatan çocuk, yaklaşık bir ay sonra verdiği savcılık ifadesinde sanıkların isimlerini de beyan etti.
Çocuğun ifadesi doğrultusunda üç zanlı, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 aylık tutukluluklarının ardından DNA testleri, HTS ve PTS kayıtlarına ve çocuğun beyanlarına rağmen, ‘somut delil yok’ gerekçesiyle sanıklar hakkında tahliye kararı verildi. Sanıkların serbest bırakılmasının ardından Esra Yücel, 2017’nin şubat ayında yaşamına son verdi.

KÖYLÜ SUSTU

Bunca olayı bilen köylüler sustu. Hatta Esra'nın ailesine de şikayetçi olmamaları konusunda baskı yaptılar. Fakat Esra'nın ailesi her şeye rağmen adaleti etıyor. Bugün bugün Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden duruşması görüldü.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Duruşma sonucunda mahkeme heyeti delil yetersizliği ve şüpheden sanık yararlanır ilkesini gerekçe göstererek sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin