Hakiki tulumba tatlısı yapmanın sırrı bulundu: Asla yumuşamıyor, çıtır çıtır ağızda dağılıyor. Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetiyle büyülen tulumba tatlısı yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde tulumba tatlısını evde kısa sürede gerçekleştirebileceksiniz. İşte tulumba tatlısı için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Hakiki tulumba tatlısı yapmanın sırrı bulundu: Asla yumuşamıyor, çıtır çıtır ağızda dağılıyor. Tulumba tatlısı nasıl yapılır?

Tulumba Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;

50 gr tereyağı
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı irmik

Şerbeti için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı suyu kaynamaya bırakalım.

15 dakika kadar kaynamasını sağladıktan sonra 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynamaya bırakalım.

Tatlının hamuru için uygun bir tencerenin içerisine 50 gram kadar tereyağını alalım. Akabinde içerisine  2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım çay kaşığı tuzu alarak karıştıralım.

Yağ tamamıyla eridikten sonra 2 su bardağı unu ilave edelim ve bir spatula yardımıyla karıştıralım. 3-4 dakika boyunca, hiç topak kalmayacak şekilde karıştırmaya devam ederek hamurumuzu hazırlayalım.

Akabinde hızlıca soğuması için hamuru başkaca bir kaba aktarıp hızlıca karıştırarak soğumasını sağlayalım.

Hamur yeterli seviyede soğuduktan sonra içerisine 1 yumurtayı ilave edelim ve iyice yedirene kadar karıştırmaya devam edelim.

Yumurtaları teker teker ilave etmek bu noktada son derece önemlidir. Bu şekilde toplamda 3 yumurtayı hamurun içerisinde yedirelim.

Parlak bir hamur elde ettikten sonra sıkma torbasına alalım. Ardından soğuk yağın içerisine hamurlarımızı sıkarak pişirelim.

Bu tarifin püf noktası tulumbaları soğuk yağın içerisinde kızartmaktır. Tulumbalar iyice kızardıktan sonra kevgir yardımıyla direkt olarak soğuk şerbetin içerisine aktaralım.

Şerbetin içerisinde 1 dakika kadar kalmasını sağlayalım.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin