Hakan Günday; "Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok”

Hakan Günday’ın sekiz yıl aradan sonra yayımladığı yeni romanı, hayata mülteci kampında gözlerini açan ve dünyada barış tesis etmek için yetiştirilen “Zamir”in serüvenini anlattı. Günday’a göre Zamir’in tüm macerası okura şunu söylüyor: “Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok.”

Google Haberlere Abone ol
Hakan Günday; "Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok”

Ünl yazar Hakan Günday; Milliyet Sanat'tan Seray Şahinler’e verdiği röportajda; okurlarının heyecanla beklediği romanını “Zamir, hepimizin birbirinin vicdanı olması mümkün mü sorusunu soruyor,” diye anlatıyor.

Hakan Günday; "Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok”

Savaşın her şeyin lokomotifi olduğunu düşünen yazar, “Zamir bu dünyada, en azından kendi coğrafi sorumluluk bölgesinde eğer bir ateşkese varmak istiyorsa, insanları savaştırmak için ne yapılıyorsa aynısını barıştırmak için yapması gerektiğini anlıyor. Dolayısıyla akla gelebilecek her eylemi barış adına kendinde hak görüyor,” diye devam ediyor.

Hakan Günday; "Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok” - Resim : 2

Hakan Günday, içinde harıl harıl yanan bir vicdan ateşiyle, usanmadan barışın peşinde koşan Zamir’in aslında hepimizin vicdanı olduğunu ifade ediyor. Karakterinin, çatışan tarafları barıştırmak için kullanmak zorunda kaldığı yöntemlerin en az savaştıranların yöntemleri kadar gaddarca olduğuna dikkat çeken Günday’a göre Zamir’in tüm macerası okura şunu söylüyor: “Eğer özgür olmak istiyorsan, barışmaktan başka çaren yok.”

Etiketler hakan günday
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin