Haiti’de Türklerin de için bulunduğu grup kaçırıldı. Dışişleri kaynaklarından açıklama geldi

Çeteler arası çatışmaların yaşandığı Haiti'de Dominik Cumhuriyeti'nden otobüsle Haiti'ye geçen ve aralarında en az 8 Türk'ün de bulunduğu grup kaçırıldı. Diplomatik kaynaklar, “Dominik Cumhuriyeti’nden Haiti’ye seyahat etmekte olan ve 8 vatandaşımızın da içinde bulunduğu bir yolcu otobüsünün silahlı gruplarca fidye amacıyla kaçırıldığı öğrenilmiştir.” açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Haiti’de Türklerin de için bulunduğu grup kaçırıldı. Dışişleri kaynaklarından açıklama geldi

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, 8 Mayıs Pazar günü Dominik'ten Haitiye seyahat eden, içinde 8 Türk vatandaşının da olduğu yolcu otobüsü, Haiti'nin başkenti yakınlarında silahlı gruplar tarafından durduruldu. Yolcular fidye amaçlı kaçırıldı.

Haberin duyulmasının ardından Dışişleri'nden "Dominik büyükelçimiz tarafından girişimler başlatıldı. Vatandaşlarımızın en kısa sürede salıverilmesine yönelik büyükelçilik nezdinde Haiti ve Dominik makamları ile resmi temas sürüyor." açıklaması yapıldı.

Haiti’de Türklerin de için bulunduğu grup kaçırıldı. Dışişleri kaynaklarından açıklama geldi

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Haiti'de aralarında 8 Türk vatandaşın da bulunduğu yolcu otobüsünün kaçırılmasıyla ilgili Haiti'ye akredite Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliğinin resmi makamlarla temasının sürdüğü belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yolcuları arasında 8 Türk vatandaşının da bulunduğu yolcu otobüsü, dün Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye seyahat ederken kaçırıldı.

Daha önce başka kaçırma vakalarının da yaşandığı Haiti'nin başkenti Port-au-Prince yakınlarında gerçekleşen olayın ardından Haiti'ye akredite Türkiye'nin Santa Domingo Büyükelçiliği, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti nezdinde girişimlere başladı.

Fidye amaçlı silahlı bir grup tarafından kaçırıldığı öğrenilen yolcuların en kısa sürede salıverilmesi için resmi makamlarla yakın temasın sürdüğü belirtildi.

Haiti’de Türklerin de için bulunduğu grup kaçırıldı. Dışişleri kaynaklarından açıklama geldi - Resim : 2

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haiti'de kaçırılan 8 Türk vatandaşına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Haiti'de şu anda bir kriz masası kuruldu. İçişleri Bakanıyla, Dışişleri Bakanıyla da büyükelçimiz fahri konsolosumuz da takip ediyor. En kısa zamanda kurtarmak için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını bize söylediler. Biz de takip ediyoruz. Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok." diye konuştu.

NELER YAŞANIYOR?

Geçtiğimiz sene Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından ülkede çeteler her geçen gün güçlerini artırıyorlar.

400 MAWOZO VE CHEN MECHAN ÇATIŞIYOR

Birleşmiş Milletler’den Cuma günü yapılan açıklamada Haiti‘nin Port-au-Prince yakınlarında çeteler arasında patlak veren çatışmalarda en az 75 kişi hayatını kaybetmişti.

Yetkililer 400 Mawozo ile Chen Mechan isimli çetelerin “bölgelerini korumak” için çatıştığını duyurmuştu. Yaşanan çatışmalar neticesinde 75 kişinin ölmesinin yanı sıra çok sayıda insanın yaralandığı ve binlerce kişinin de evini terk etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

RAHİPLER İÇİN 1 MİLYON DOLAR İSTEMİŞLERDİ

Haiti İnsan Hakları Analiz ve Araştırma Merkezi’nin verilerine göre geçen yıl Haiti’de 81’i yabancı 1200 insan kaçırıldı. Kaçırılanların 17’sinin ABD ve Kanadalı Hıristiyan misyonerler olduğu belirtilirken 400 Mawozo isimli çetenin her biri için 1 milyon dolar fidye istediği de kayıtlara geçti.

Misyonerlerin dört ay sonra serbest bıraktığı bilinirken, özgürlükleri karşılığında fidye verilip verilmediği ise bilinmiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin