Haftaya rekorla başladı… Dolar 8 lirayı geçti!

Dolar kuru 8 liranın üzerine çıkarak, euro/TL de 9.50'yi aşarak tarihi zirvelerini yeniledi. Piyasalarda gözler açıklanacak veri takviminde olacak. Yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı izlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Haftaya rekorla başladı… Dolar 8 lirayı geçti!

Dolar/TL Merkez Bankası’nın (TCMB) beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor. TCMB’nin likidite adımları sonucunda gecelik faizler %14’lere yakınsarken küresel piyasalardaki satış baskısı ve dünyada ve Türkiye’de artan corona virüsü yayılımı da piyasada takip ediliyor. Dolar/TL haftaya 8.0482’yi görerek tarihi zirvesini yeniledi.

Piyasada TCMB kararı haricinde yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit, corona virüsünde küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç öne çıkıyor. Öte yandan corona virüsünde yayılımı Türkiye’de de belirginleşirken Reuters’ta geçen hafta yayımlanan bir haberde ekonomiyi etkilemeyecek, dar kapsamlı tedbirlerin alınabileceğine dikkat çekiliyor.

Etiketler dolar döviz ekonomi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin