Haftanın 'en'leri sıralandı

PRNet, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanın 'en'leri sıralandı

21 - 27 Nisan 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En’leri' 5 başlık altında sıralandı.

 

HAFTANIN GÜNDEMİ '1915 ERMENİ OLAYLARI'

 

1915 Ermeni olaylarının yıldönümü sebebiyle başbakanlığın 9 dilde yayınladığı taziye mesajı ve yapılan anmalar 1249 haber ve yorumda yer alarak geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu.



10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olup olmayacağı 1073 haberle gündemde yer aldı.



23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü için yapılan kutlamalar 430 haber ile 3. sıradaydı.



Geçen hafta en çok konuşulanlar listesinin dördüncü sırasındaki konu, Beşiktaş'ın milli futbolcusu Gökhan Töre'nin gittiği bir eğlence mekanında çıkan olayda silahla yaralanması oldu.



1944 yılında Stalin rejimi tarafından Sibirya'ya sürgün edilmiş Kırım Tatar halkının yasal haklarının iade edilmesi ise gündemde beşinci sırada yer aldı.

 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 7 bin 253 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 941 haberle 2.sırada yer aldı. Enerji Bakanı Taner Yıldız 666 haberle 3. sıraya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 633 haberle 4.sıraya yerleşti. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise 490 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ 'CEM YILMAZ'



Russell Crowe ile çektiği filmin kamera arkası yayınlanan Cem Yılmaz, 245 haberde yer alarak haftanın galibi oldu. Hastaneden taburcu olan ancak hala tedavisi devam eden Nejat İşler 97 haberle ikinci olurken, yeni TV programı ile adından söz ettiren Türkan Şoray’dan 89 haberde bahsedildi. Yeni kedisi için 40 bin TL harcama yapan Sezen Aksu 78 haberle PRNet En'ler listesine 4. sıradan giriş yaptı. Demet Akalın ise 74 haberle listenin beşinci sıradaki ünlüsü oldu.

 

HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı itiraz kabul edilmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 480 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 415 haberle ikinci sıradaydı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ise 338 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal 294 haberle dördüncü, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 272 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'EMENİKE'



Fenerbahçeli Emenike 319 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Beşiktaşlı Fernandes 278 haberle ikinci sırada yer aldı. Beşiktaşlı Almeida ise 255 haberle üçüncü oldu. Galatasaray'da sakatlığı bulunan ve yurt dışında olan Galatasaraylı Drogba 247 haberle dördüncü sırada yer aldı. Galatasaraylı Felipe Melo ise 176 haberle PRNet 'Haftanın En'leri' listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin