Haftanın 'en'leri belli oldu. Balbay'ın tahliye süreci gündeme damga vurdu!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanın 'en'leri belli oldu. Balbay'ın tahliye süreci gündeme damga vurdu!

02-08 Aralık 2013 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı.

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'MUSTAFA BALBAY’IN TAHLİYE SÜRECİNİN BAŞLAMASI …'



Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Mustafa Balbay için, Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk süresinin makul süreyi aştığına hükmetmesinin ardından gelen tartışmalar  basında 1.267 habere konu oldu.



Dershanelerin, eşit eğitim hakkı için kapatılması girişimleri  1.042 haberle haftanın en çok tartışılan iki numaralı gündem maddesi oldu. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanı Nelson Mandela 95 yaşında hayata veda etmesiyle  ilgili 652 haber yer aldı.

2004 Tarihli MGK belgesinin yayınlanmasıyla ilgili tartışmalar geçen hafta da devam ederken, 500 haberde konuyla ilgili yorum yapıldı. Haftanın beşinci gündem maddesi ise Ukrayna’da gerçekleşen protestolar olarak kaydedildi.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 8.689 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1261 haberle 2.sırada yer aldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 847 haberle 3. sıraya, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 737 haberle 4.sıraya yerleşti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise 650 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'HÜLYA AVŞAR'



En medyatikler listelerinin daimi ismi Hülya Avşar geçen hafta da 223 haberler ilk sıradaydı. Vizyona yeni giren Düğün Dernek filmi başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin ise medyatikler sıralamasında ilk 5’te görmeye alışık olmadığımız ünlüler olarak sürpriz yaptılar. Ahmet Kural 221 haberle ikinci olurken, onu 208 haberle Murat Cemcir takip etti.  Film oyuncularından Rasim Öztekin ise, en medyatikler listesinde görmeye alışık olduğumuz Ebru Gündeş’in ardından beşinci olarak listede yer aldı.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'ERSUN YENAL'



Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, 717 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti.  Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 386 adet haberle haftanın ikinci spor adamı oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 294 haberle, üçüncü sırada yer alırken, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 160 haberde yer aldı. Haftanın 5. Sıradaki spor adamı ise 158 haberle Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman oldu.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'EMMANUEL EMENİKE'



Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike 444 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera 412 haberle 2. Sıraya yerleşti. Beşiktaş’ın golcüsü  Hugo Almeida 374 haberle 3.sırada,  Galatasaray’ın golcüsü Burak Yılmaz ise 310 haberle 4. Sırada yer aldı. Galatasaray’ın defans oyuncusu Chedjou ise 225 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin