Haftanın en'leri açıklandı

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Haftanın en'leri açıklandı

 08- 14 Eylül 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “Haftanın En’leri” 5 başlık altında sıralandı;



HAFTANIN GÜNDEMİ “ABD’NİN IŞİD’E KARŞI KOALİSYON AÇIKLAMASI”



NATO zirvesinde ABD’nin Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 10 müttefik ülkeye Irak ve Suriye’de IŞİD’ekarşı koalisyon oluşturulması çağrısında bulunmasının yankıları ve IŞİD’in elindeki üçüncü Batılı rehinenin de başını keserek infaz görüntülerini internette yayınlaması 2 bin 854 haberle geçen haftanın en çok konuşulan gündem maddesi oldu.



TBMM'de 100 güne yakın süren görüşmelerle kabul edilen Torba Yasa, 1.341 adet haberle gündemde 2. sırayı aldı.



Şişli’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası ise 760 haberle haftanın en çok konuşulan üçüncü gündem maddesiydi.



Dördüncü sırada 18 Eylül’de yapılacak olan İskoçya’nın bağımsızlık referandumu yer aldı.



Geçen haftanın diğer bir gündem maddesi de; 12 Dev Adam’ın maç bitimine 5 saniye kala attığı üçlük ile Avustralya’yı yenmesi oldu.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ “RECEP TAYYİP ERDOĞAN”



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.831 haberle haftanın en çok konuşulan siyasetçisiydi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2.375 haberle 2.sırada raporlanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sadece 1 haber farkla,2.374 haberle, 3. sırada yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise 454 haberle 4.sıraya yerleşti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de 440 haber yansımasıyla PRNet “Haftanın En’leri” listesinin siyasetçiler bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.  



HAFTANIN ÜNLÜSÜ  “SEZEN AKSU”



Büyükçekmece’de konser veren Sezen Aksu 109 habere konu olarak haftanın birincisi oldu. Altın Portakal Film Festivalinde Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanı olan Yılmaz Erdoğan, 100 haberle 2. sırada yer aldı. Programının RTÜK’e şikayet edilmesi ile gündemde olan Seda Sayan 97 haberle üçüncü sırada yer alırken, Demet Akalın 83 haberle dördüncü sırada, Gülben Ergen ise 71 haberle listenin beşinci sıradaki ismi oldu.



HAFTANIN SPOR ADAMI “FATİH TERİM”



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim 639 haberle geçen hafta spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray’ın Teknik Direktörü Cesare Prandelli 383 haberle ikinci sıradaydı. Fenerbahçe Spor Kulübü BaşkanıAziz Yıldırım ise 378 haberle üçüncü sırada yer aldı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal 327 haberle dördüncü, Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise 201 haberle geçen haftanın en çok konuşulan beşinci sıradaki spor adamıydı. 



HAFTANIN SPORCUSU “FELIPE MELO”



Galatasaray’ın futbolcusu Felipe Melo 427 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Trabzonspor’un futbolcusu Cardozo 357 haberle ikinci sırada yer aldı. Trabzonspor’un futbolcusuConstant ise 340 haberle üçüncü oldu. Beşiktaş’ın futbolcusu Demba Ba 286 haberle dördüncü sırada yer aldı. Beşiktaş’ın yeni transferi Sosa ise 283 haberle PRNet “Haftanın En’leri” listesinin sporcular bölümüne beşinci sıradan giriş yaptı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin