Haftalık kapanış geldi. Borsa İstanbul'da kayıplar derinleşti. Endeks ağustos ayı seviyesine geriledi

Borsa İstanbul'da kayıplar derinleşti. Endeks haftanın son iş gününde yüzde 3.3 düşüşle 7 bin 510 puandan kapandı.  Bu hafta yüzde 8.72 düşen BIST 100, bu haftaki düşüşün ardından Ağustos ayı seviyelerine geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
Haftalık kapanış geldi. Borsa İstanbul'da kayıplar derinleşti. Endeks ağustos ayı seviyesine geriledi

BIST 100’de düşüş eğilimi bugün de devam etti. 

investing.com'daki habere göre endeksin, geçen hafta %4 bandında düşüşün ardından bu hafta satışların hızlandığı görüldü.

Endeks haftanın son iş gününde yüzde 3.3 düşüşle 7 bin 510 puandan kapandı.  Bu hafta yüzde 8.72 düşen BIST 100, bu haftaki düşüşün ardından Ağustos ayı seviyelerine geri döndü.

Sektör bazında bakıldığında son saat itibarıyla artıda kalan sektör bulunmuyor. En çok satış gören sektörlerin başında ise %4 bandında gerileyen kobi, turizm, sigorta ve ticaret var. İletişim sektörü ise %1’in altında düşüşle en az gerileyen sektör konumunda bulunuyor. Bankalar ve holding sektörü ise haftanın kapanış gününde %3 bandında düşüşe sahip.

BIST 100’de en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Bugün BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında piyasadan pozitif ayrışan hisseler şu şekilde sıralandı:

KONYA
EGEEN
ZOREN
ODAS
AEFES

Bu hisseler arasında KONYA %5’in üzerinde değer kazanırken diğerleri %1 ila %3 bandında kısmi kazanımlara sahip.

BIST 100’de bugün en çok düşen hisseler ise şöyle sıralandı:

OTKAR
SKBNK
TSKB
IPEKE
TTRAK
Bugün en çok kaybeden 5 BIST 100 hissesi %6 bandında değer kaybetti.

Borsa İstanbul genelinde ise Son halka arz şirketleri de dahil olmak üzere 10 hisse son saatte tavan fiyatından işlem görüyordu. Günün en çok kaybettiren hisseleri ise taban fiyatına gerileyen AYCES, PEKGY ve ENSRI oldu.

Borsa İstanbul’da düşüş eğilimi devam ederken küresel piyasalara da haftanın son işlem gününde satıcılı bir görünüm söz konusu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin