Hack'lenmenin faturası ağır oldu! İşte, Türkiye'nin kaybı!

İster kullanıcı bilgilerinin çalınması ister şirket verileri olsun, konuya yönelik yapılan çok sayıda araştırma kayıpların hızla arttığını gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol
Hack'lenmenin faturası ağır oldu! İşte, Türkiye'nin kaybı!

Başta sosyal medya olmak üzere dijital teknolojinin son ürünleri dünya çapında hızla yayılmaya devam ediyor. Bu hıza ayak uyduran hatta geride bırakan tek gelişme ise bilgi teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen korsan saldırılar. İster kullanıcı bilgilerinin çalınması ister şirket verileri olsun, konuya yönelik yapılan çok sayıda araştırma kayıpların hızla arttığını gösteriyor.



Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin (CSIS) yayınladığı raporda, geçen sene sanal saldırılar nedeniyle dünya ekonomisinin yüzde 0.8'lik bölümünün yasadışı örgütlerin cebine gittiğini gösteriyor. Yaklaşık 600 milyar dolarlık bir büyüklüğe denk gelen bu miktar her yıl artış gösteriyor.



TÜRKİYE'NİN KAYBI



Araştırmalara göre Türkiye ekonomisinin de yıllık kaybı bu kapsamda yaklaşık 600 milyon dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak söz konusu rakamın sadece yaklaşık bir değer olduğu belirtilerek küresel kapsamda asıl kaybın 2-3 trilyon dolar seviyelerinde olabileceği belirtiliyor. Pek çok şirketin imaj kaybı endişesiyle saldırıları duyurmadığına işaret eden uzmanlar güvenlik güçlerinin de sorunlarla mücadele etmekte zorlandığını belirtiyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin