Hacker çetesinden siber şantaj!

Uluslararası bir hacker grubu, siber saldırı tehdidinde bulunarak fidye istedi.

Google Haberlere Abone ol
Hacker çetesinden siber şantaj!

Uluslararası bir hacker çetesi, Türkiye’deki finans, e-ticaret ve birçok şirketin bilişim sistemine siber saldırı tehdidinde bulunarak fidye istedi.



Türkçe e-posta içerikleri kullanarak sahte e-postalar gönderen hackerlar, “Bitcoin hesabımıza 20 bitcoin iletmezseniz, şu andan itibaren tüm şirket 'server'larınıza DDOS saldırısı gerçekleştirilecektir” tehdidinde bulundu.



Bilgi Güvenliği Akademisi Genel Müdürü Huzeyfe Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin, Ransomware ve Cryptolocker saldırılarından sonra yeni bir fidye yöntemiyle ortaya çıktığını ifade ederek, internet iş hayatının büyük bir parçası haline gelirken, kurumları tehdit eden siber saldırganların yeni yöntemler geliştirdiğini söyledi.



Şirketlerin korkulu rüyası haline gelen fidye yazılımlarla kurumların milyonlarca dolar zarara uğratıldığına dikkati çeken Önal, bu saldırıların artarak devam ettiğini bildirdi. Daha başarılı bir saldırı yapabilmek için Türkçe e-posta içerikleri kullanarak “fatura” ve “kargo” adı altında sahte e-postalar gönderdiklerini anlatan Önal, bu e-postaları açan bilinçsiz şirket çalışanlarının bilgisayarlarına Cryptolocker adındaki şifreleme virüslerinin bulaştığını kaydetti.



Saldırılarda kullanılan zombi bilgisayarları yöneten toplulukların BotNet ağı olarak tabir edildiğini bildiren Önal, BotNet sahiplerinin, TOR ağı arkasına gizlenmiş yeraltı marketlerinde saati 10-100 dolar gibi ücretlerle DDOS saldırıları satın alma imkanı sunulduğunu söyledi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin