Hacı Arif Bey, Kuruluş, Küçük Ağa, Çalıkuşu Ramazan’da TRT Haber’de

Bir döneme damga vuran klasikler, Ramazan boyunca kanalda yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Hacı Arif Bey, Kuruluş, Küçük Ağa, Çalıkuşu Ramazan’da TRT Haber’de

TRT Haber, izleyicileriyle,  bu sene Ramazan ayında sahurda, bir döneme damgasını vurmuş özel TRT klasiklerini buluşturuyor. Her gece sahurda 02.40’da yayınlanacak dönem dizileri şöyle:

 

Hacı Arif bey

 

Hacı Arif Bey’in unutulmaz bestelerini, Ahmet Özhan'ın yumuşak yorumuyla yeniden dinlemek isteyenler ve bestekârın ilginç hayat hikâyesini merak edenler için, TRT Haber, “Hacı Arif Bey” dizisini yıllar sonra yeniden ekranlara getiriyor.

 

Kuruluş



Tarık Buğra’nın romanından Yücel Çakmaklı tarafından beyazperdeye uyarlanan Kuruluş, TRT Haber ekranlarında. Film, izleyenleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş yıllarına ve Osman Gazi’nin beyliği ile bütünleşen kendi yaşamına götürüyor.

 

Küçük Ağa



Küçük Ağa romanının televizyon dizisine uyarlanmış şekli olan 'Küçük Ağa', Kurtuluş Savaşı’nda yaşananları ekrana yansıtıyor. Romanın kahramanı sonradan adı Küçük Ağa olan İstanbul'lu Hoca lakaplı Mehmet Reşit Efendi.

  

Çalıkuşu



Aşkına rağmen gururu için evinden ayrılıp Anadolu’da öğretmenlik yapan genç bir kadının yaşamını anlatan dizide ayrıca dönemin toplumsal koşulları değerlendiriliyor. Aydan Şener’in başrolü oynadığı dizi izleyicilerin beğenisini toplayan bir klasik.








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin