Hacca gidecekler dikkat! Diyanet açıkladı: Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Kuraların çekileceği gün belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamayla Hacca gidecekler için çekilecek kuranın 15 Şubat'ta yapılacağını bildirdi. Başvurular için ise bugün son tarih.

Google Haberlere Abone ol
Hacca gidecekler dikkat! Diyanet açıkladı: Son başvuru tarihini sakın kaçırmayın! Kuraların çekileceği gün belli oldu

Bu yıl hacca gidecek adaylar, 15 Şubat çarşamba günü çekilecek kurayla belirlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri bugün sona eriyor.

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 83 bin 430 aday, 15 Şubat'ta katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek.

Hac ibadeti için bu yıl ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri için belirlenen başvuru süresi bugün sona erecek.

Gelen yoğun talep üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak’a kadar uzatmıştı. E-devlet üzerinden işlemlerin gerçekleştiği hac işlemleri için adaylar Şubat ayında yapılacak kurayla belirlenecek.

BU YIL 83 BİN 430 ADAY BELİRLENECEK
Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşlar kuraya katılmaksızın doğrudan hac ibadetini gerçekleştirebilecek. Diğer adaylar ise katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek. 65 yaş üstü adaylar dahil olmak üzere bu yıl toplamda 83 bin 430 hacı adayı kutsal topraklara gidecek.

Kaynak: A.A
Etiketler umre umre ziyareti
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin