HABERTURK'TEN ORAY EĞİN'E KARŞI ANALİZ

Akşam yazarı Oray Eğin'in Ahmet Hakan'la ilgili yazısına Ahmet Hakan yerine Habertürk cevap verdi...

Google Haberlere Abone ol
HABERTURK'TEN ORAY EĞİN'E KARŞI ANALİZ

HABERTURK.COM'DA YAYINLANAN ANALİZ:






BİR MEDYA ANALİZİ...

ORAY EĞİN YANILIYOR.. BEŞ TANE EBRU ÇAPA YARIM AHMET HAKAN ETMEZ.. İŞTE NEDENLERİ.. BİR MEDYA ANALİZİ..

HABERTURK'TEN ORAY EĞİN'E KARŞI ANALİZ



Oray Eğin'e kötü bir haberimiz var. O Ahmet Hakan'da yazar istidadı görmemiş olabilir, ama halk gördü. Doğan üst düzeyi de bunun farkında. Ahmet Hakan, yapılan araştırmalara göre şu anda Hürriyet'in en çok okunan yazarlarından birisi. Oray Eğin'in zannettiğinin aksine Ebru Çapa gibi, sol kökenli, para ve kapitalizm düşmanı, halk sevmeyen ''bitter'' yazarlar artık okunmuyor. Çünkü ekşimiş durumdalar. Ve medya bunlarla dolu. Hem çok, hem de çok sıradanlar. Tüm fikriyatları beş cümle ile özetlenebildiği için merak edilen bir şeyleri de kalmadı:

''Niye donla denize giriyorlar? Reha Muhtar'ı sevmiyorum. Televole kötüdür. Rating yanlıştır. Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz vatan hainidir. NTV iyidir. İbrahim Tatlıses ve Hakan Şükür kötüdür, marihuana iyidir''

Oysa Ahmet Hakan yeni ve orjinal. Her gün sürpriz polemikler yaratıyor.

Basın da bir sanayidir. Oray Eğin'in zannettiği gibi ekmek ağaçta yetişmez. Bu kural basın sanayii açısından da geçerlidir. Basın patronu da ''okunacak bir mamül'' yaratmak ve bunu satmak zorundadır. Basın patronları, eski sıkıcı mamül yerine Ahmet Hakan isimli yeni bir mamül doğurmuştur ve bu iyi satmaktadır. Bu mamül orijinaldir. Yazdıkları ilgi görmektedir.

İşe başlatılırken, patronun ''motivasyonu'' her ne olursa olsun, Ahmet Hakan zaman içinde o eşiği aşarak ''yazar'' statüsüne oturmuştur. Yani kendi değeri ''başlangıç değerinin'' üstüne çıkmıştır. O yüzden artık ''bir kenara atılamama'' noktasına da yaklaşmıştır. Dönem değişse bile vazgeçilebilirliği azalmıştır.

Dolayısıyla Oray Eğin'in Ahmet Hakan analizi yanlıştır.

Kaldı ki Oray Eğin kimin yazar olup olmadığına karar verecek kadar temayüz etmemiştir.. İstidatli bir yazar olmakla birlikte henüz ''sicil makamı'' olmamıştır.

Biz öldük mü ki Oray Eğin yazar inliyor, outluyor?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin