'Habertürk'ten atılmadım, istifa ettim!' Doğan Satmış'a bir cevap da deneyimli gazeteciden!

Doğan Satmış'ın Medyatava'ya verdiği röportajda isim vermeden söz ettiği Cüneyt Toros, Medyatava'ya açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Habertürk'ten atılmadım, istifa ettim!' Doğan Satmış'a bir cevap da deneyimli gazeteciden!

Yeni kitabı ve Habertürk gazetesinden kovulma süreciyle ilgili ilk kez Medyatava'ya konuşan Cumhuriyet gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Satmış'ın, Habertürk'ten kovulan gazetecilerle ilgili sözlerine bir yanıt da Fortune Türkiye Yayın Direktörü Cüneyt Toros'tan geldi.



Medyatava'ya verdiği röportajda, Habertürk'te çalıştığı dönemde vicdanen rahatsız olduğu konuları sıralayan Satmış, işine son verilen gazetecilerle ilgili isim vermeden "Ekonomi müdürümüz ve ekonomi editörümüz Rixos haberi nedeniyle işten atıldı" açıklamasında bulunmuştu.



Cüneyt Toros, Satmış'ın ifadelerinde geçen o ekonomi müdürünün kendisi olduğunu belirtti. Ancak, işten atılmadığını, istifa ettiğini vurgulayan Toros, "Satmış, galiba o dönemi yanlış hatırlıyor. Neden istifamı sunduğumu, benden neyin istendiğini en iyi bilenlerdendir" dedi.



Açıklamasında, ayrıca "Satmış’ın yaşananları vicdanen rahatsızlık duyduğu bir olay olarak nitelendirmesine sevindim. En azından bugün bu noktaya gelmesi kendisi açısından güzel bir gelişme" diyen Toros, "Kuruluşunda bulunduğum, ekonomi ekibini kurup yönettiğim, emek verdiğim bir gazetenin yöneticilerinin bizim yaşadığımız basit bir olayda daha sağlam durmasını beklerdim" ifadelerini kullandı.



İşte, Toros'un o açıklaması:



Doğan Satmış’ın kitabı ile ilgili Medyatava’da verdiği röpörtajda ‘Ekonomi müdürümüz ve ekonomi editörümüz Rixos haberi’ nedeniyle işten atıldı’ bölümündeki ekonomi müdürü benim.



Satmış galiba o dönemi yanlış hatırlıyor. Ben işten atılmadım. İstifa ettim. İstifamı Fatih Altaylı’ya sundum ve kabul edildi. Neden istifamı sunduğumu, benden neyin istendiğini en iyi bilenlerdendir.



Doğan Satmış’ın yaşananları vicdanen rahatsızlık duyduğu bir olay olarak nitelendirmesine sevindim. En azından bugün bu noktaya gelmesi kendisi açısından güzel bir gelişme.



Konuyla ilgili "Habertürk’te bu tür haksızlıklar oldu ve biz içerden hep karşı çıktık. Ancak ne yazık ki hiç birini durduramadık. Gücümüz yetmedi” açıklamasını yaptığını gördüm.



Mart 2009’ta yayın hayatına başlayan gazeteden, bahsedilen olay yüzünden Aralık 2009’da, 6 ay sonra istifa ettim. Birlikte yola çıktığım birçok arkadaşımı hiç istemeyerek geride bırakarak ayrıldım. Bir bedel ödedim…



Satmış’a bir meslek büyüyüğüm olarak şunu söylemek isterim. Bir gazetecinin en büyük gücü kendisi yani beşeri sermayesidir. İstifa da buna bağlı olarak tek taraflı bir müessedir. Güç de budur. Bazı tavırlar bedel ödemeyi gerektirir. Göze alamazsan sonradan bu konularda söyleyecek sözün olmaz, olmamalı..



Bizim başımıza gelen ilk olaydı. Bizden sonra da kendisinin de sıraladığı bir çok olay yaşandı. Doğan Satmış sanki bunlar yaşanırken hiç orada değilmiş gibi, 2009 yılından 2014 yılına kadar tam 5 yıl hep gücü yetmeyerek, hep karşı çıkarak! Tatlı tatlı gazeteyi yönetmiş. Onun döneminde bu nedenle işsiz kalıp hala işsiz olan arkadaşlarımız var. Satmış hiç birinde tavır göstermemiş, gösterememiş! Ama bugün yazdığı kitapla gazetecilere yol göstermeye çalışıyor.



Kuruluşunda bulunduğum, ekonomi ekibini kurup yönettiğim, emek verdiğim bir gazetenin yöneticilerinin bizim yaşadığımız basit bir olayda daha sağlam durmasını beklerdim. Eminim benden sonraki olayların muhattapları da beklerdi.



Satmış’ın beyanlarını bir özeleştiri olarak kabul edebiliriz. En azından bu bile önemli ve değerlidir.



Yine de sağlık olsun



​Cüneyt Toros 

Fortune Türkiye Yayın Direktörü​



 



Satmış'ın Medyatava'ya verdiği röportajdaki o bölüm:



Habertürk gibi hükümete yakın bir gazeteden muhalif çizgide yayın yapan Cumhuriyet gazetesine geldiniz. Geriye dönüp baktığınızda vicdanen rahatsız olduğunuz konular var mı?



"Evet birkaç olay yaşadım. Mesela; Rixos'la ilgili bir haber yüzünden Ekonomi Müdürümüz ve ekonomi editörümüz işten atıldı. Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili bir haber yüzünden Ankara'da bir muhabir arkadaşımızın işine son verildi. Sağlık Bakanı'yla ilgili bir haber yüzünden 2 editörümüz işten atıldı. Vali'yle ilgili bir haber yüzünden 1 editörümüz işten atıldı. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından gazeteye Başbakan yazıldı diye 2 kişinin işine son verildi. Yine haber müdürümüz Özen Şendir bir haber yüzünden işten atılmıştı. Bunlar bizi o zaman çok rahatsız etti."



Doğan Satmış'ın röportajının tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin