Habertürk yazarından Zafer Algöz'e Recep İvedik çıkışı!

Zafer Algöz'ün 'Türkiye'de Recep İvedik gibi bir karakter' yok sözüne Serdar Turgut'tan cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk yazarından Zafer Algöz'e Recep İvedik çıkışı!

Zafer Algöz, Star TV'de yayınlanan Duymayan Kalmasın programına konuk olmuş ve ses getiren açıklamalarda bulunmuştu. Soru üzerine, "Recep İvedik'te oynamam" diyen Algöz, "Türkiye'de böyle bir karakter olduğuna da inanmıyorum" demişti.



Habertürk yazarı Serdar Turgut da bugünkü köşe yazısında Zafer Algöz'ün bu sözlerine tepki gösterdi. Turgut, “Acaba Zafer Bey bir akşamüstü toplu taşıma aracıyla evine gitmeye çalışsaydı hâlâ Türkiye’de Recep İvedik gibi bir karakterin olmadığını düşünür müydü?”, diye yazdı.



Serdar TURGUT / HABERTÜRK



Recep İvedik



Dün ünlü oyuncu Zafer Algöz, bu kavme sempatik gelecek açıklamalar yaptı. Recep İvedik karakterine karşıymış, onun filminde katiyen oynamazmış. Türkiye’de Recep İvedik gibi karakterin olduğuna da inanmıyormuş.

“Hadi ben bir yazarım, pek sosyalleşmekten hoşlanmam ama Zafer Bey bir sanatçı, onun arada bir halkın arasına karışması gerekmez mi?” diye düşündüm. Ve “Acaba Zafer Bey bir akşamüstü toplu taşıma aracıyla evine gitmeye çalışsaydı hâlâ Türkiye’de Recep İvedik gibi bir karakterin olmadığını düşünür müydü?” diye sordum kendi kendime.

Açıkça söyleyeyim, bence Şahan Gökbakar bu ülkenin en usta oyuncularından biri; iyi eğitimli ve kültürlü olduğundan o karakteri yaratabildi. Çünkü Recep İvedik karakterini ancak kültürlü ve bilgili bir insan yaratabilirdi.

Ona gülmek de bilgili, kültürlü ve gerçekten entelektüel insanlara yakışıyor. Recep İvedik’e çemkirenler, filmi zevksiz bulanlar, İvedik’i baleler ve klasik müziklerle, yani yalanlarla dolu olan hayatlarına bir tecavüz sanan sahte enteller istedikleri kadar sevmesinler, bizler Recep İvedik’i seveceğiz ve bütün bu paradigmaları kırdığı için ona hak ettiği desteği vereceğiz.



Serdar Turgut'un yazsı için;

http://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1389849-recep-ivedik


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin