Habertürk yazarından Hıncal Uluç'a ve Ayşe Arman'a 'Soma' dersi!

Habertürk yazarı, Ayşe Arman'ı ve Hıncal Uluç'u Soma'daki tutumu nedeniyle eleştiri yağmuruna tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk yazarından Hıncal Uluç'a ve Ayşe Arman'a 'Soma' dersi!

Habertürk gazetesi yazarı Kadir Kaymakçı, "Elinde Prada çantası, gözünde Ray-Ban gözlükleriyle 301 işçiye mezar olan madenin önünde poz veren Ayşe Arman" diyerek, Hıncal Uluç'un Arman'ı savumasını eleştirdi.



Kadir Kaymakçı'nın 'Her şey incelikler yüzünden Hıncal Abi' başlıklı yazısı şöyle:



Hıncal Uluç’un cuma günü yazdığı yazıyı okurken sözlerini Sezen Aksu ve Pakize Barışta’nın yazdığı, Sertab Erener’in seslendirdiği o nefis şarkı ‘İncelikler Yüzünden’ çalıp durdu kafamın içinde... Elinde Prada çantası, gözünde Ray-Ban gözlükleriyle 301 işçiye mezar olan madenin önünde poz veren Ayşe Arman’ı “Kız Soma’ya gazetecilik yapmaya gitti” diye savunan Uluç’un yazdığı kelimeler Sertab’ın o billur gibi sesinin içinde eriyip gitti yavaş yavaş: “Siz yine de incelikli davranın benim kadar değilse de...”



ANGELINA EN SADE HALİYLE KİLİS’TE



Twitter’da, Facebook’ta Ayşe Arman’ı eleştirenleri eleştiren ve onları ‘Sosyal Medya Şekilciliği’ yapmakla suçlayan Hıncal Uluç’a katılmıyorum! (Onur Baştürk, TDK’dan çok daha başarılı bir şekilde bu duruma Twitter’ın Trending Topic’ine (TT) gönderme yaparak ‘Şekil Şemail’ (ŞŞ) diyor...)



Ayşe Arman’ın onlarca Prada çantası, yüzlerce Miu Miu ayakkabısı, binlerce Chanel elbisesi, onbinlerce Vakko eşarbı olabilir ama bir gazeteci olarak en azından o gün, o madenin önünde kıyafet konusunda daha özenli davranabilirdi diye düşünüyorum.



Muhabirlik konusunda Ayşe Arman’dan hiç aşağı kalmayacak olan Christiane Amanpour’u dünyanın dörtbir yanında olayların göbeğinde yayın yaparken kolunda Prada çantayla gördüğümü hatırlamıyorum mesela...



Ya da 2 yıl önce Hıncal Uluç’un memleketi Kilis’te en küçük bir marka izi taşımayan, adeta ‘Beşiktaş’ çarşısından alınmış, sade mi sade simsiyah kıyafetiyle Suriyeli mültecilerin kampını ziyaret eden Angelina Jolie, Soma’da Arman’ın kolundaki çantanın benzerlerinden onlarcasına sahiptir sanırım.



Yazının tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin