Habertürk yazarı: İBAN’lar Demetler için miydi?

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen, İstanbul Yeditepe Konserleriyle ilgili bir yazı kaleme aldı ve "O İBAN'lar Demetler Ajdalar için miydi?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Habertürk yazarı: İBAN’lar Demetler için miydi?

Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen, İstanbul Yeditepe Konserleri'nin 30 milyon liraya mal olduğu iddiası tepkilere neden oldu.

Ajda Pekkan, Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş gibi şarkıcıların sahne aldığı konserlerle ilgili olarak atılan iddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, iddialarla ilgili olarak bir yazı kaleme aldı ve "O İBAN’lar Demetler, Ajdalar için miydi?" diye sordu.

İşte Sevilay Yılman'ın o yazısı:

"O İBAN’lar Demetler, Ajdalar için miydi?

Kötü bir dönemden geçtik…

Daha doğrusu geçmeye çalışıyoruz.

Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı teslim alan koronavirüs denilen bir belanın yol açtığı hastalıkla mücadele ediyoruz.

Tabii tüm dünya gibi Türkiye de bu bela yüzünden maddi manevi epeyce sarsıldı.

Her ülke gibi Türkiye de kendi gücü ölçüsünde bu sarsıntıları aşmak için mücadele etti ve etmeye de devam ediyor...

Biliyorsunuz koronavirüs salgını başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi canlı yayında bir İBAN numarası verdi ve yardıma muhtaç insanlara aktarılmak üzere imkanı olan tüm vatandaşlardan bağış yapmaları çağrısında bulundu.

Devletin en başındaki otoritenin bu çağrısı üzerine seferber oldu tüm ülke...

Cumhurbaşkanı’nın verdiği İBAN’a 10 TL bağış yapan da oldu...

100 Milyon TL de!

Hiç sormadık, sorgulamadık nereye gitti o İBAN’a yatan bağışlar diye.

Çünkü illa ki ihtiyacı olana gitmiştir dedik!

Ama dün öğrendik ki o İBAN’a yatan bağışlardan aralarında Ajda Pekkan, Demet Akalın, Sibel Can gibi sanatçılarımız da fayda sağlamış.

Meğer bu şarkıcıların karantina günlerimizde verdikleri tüm konserler; ”Yeditepe Konserleri” adı altında Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonun parçasıymış!

Bu birbirinden değerli şarkıcılarımızın ücretleri vatandaşın bir yandan koronavirüs belasını defederken bir yandan da ihtiyaç sahibi olan konuya komşuya aktarılsın diye oluşturulan İBAN’dan karşılanmış.

Emin olun bunu duyunca cızz etti içim…

Bayağı bir cızzzzz…"

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin